kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Kurala uymayanı dövmek mi gerekir?"

Yeni Haber
Engin, İbrahim Toraman ile kavga eden ve kadro dışı kalan İbrahim Üzülmez'i eleştirdi...
Beşiktaş Futbol Takımı Genel Menajeri Sinan Engin, takım arkadaşı İbrahim Toraman ile kavga eden ve kadro dışı kalan İbrahim Üzülmez'in 35 yaşında ve takımın kaptanı olduğunu hatırlatarak, kuralları gündeme getirerek yumruk atan tecrübeli oyuncuyu eleştirdi.Sinan Engin, Lig TV'ye yaptığı açıklamada, İbrahim Üzülmez'i yaptığı hareketten dolayı eleştirerek, ''İbrahim Üzülmez 35 yaşında adam ve takımın kaptanı. 'Hocanın kuralı bu' diyorsun, adama yumruk atıyorsun. Öyleyse bizim de her gün birini dövmemiz lazım. Kurala uymayan adamı dövmek mi gerekiyor?'' dedi.

Kampa katılan 3-4 yeni oyuncuyla iyi bir takım oluşturduklarını ifade eden Engin, ''Bu yeni yabancı futbolcular, 'Biz nereye geldik' demezler mi? Bu kabul edilebilir mi?'' diye konuştu. Kavganın sahada edileceğini ifade eden Sinan Engin, şunları söyledi: ''Sahada kavga edilir, neden pas vermedin diye. Bu bir derece kabul edilebilir. Fakat bu kadar sudan bir sebeple kavga mı edilir? İkisine de kırgınım. Büyük konuşuyorum, ben bu iki insanı barıştıramıyorsam, bunları kimse barıştıramaz. Ben her şeyi söyledim. Birbirlerini öldüresiye kavga ettiler. Kulübün kuralları var. Elimizde sopayla dolaşıp, her kavga edeni sopayla mı önleyelim. Beni de gazeteciler eleştiriyor, her şeyi yazıyorlar. Ben de onları mı döveyim? Saldırıp yumruk mu atayım idmana geldiklerinde.''

Brezilyalı oyuncu Bobo'nun da kural çiğnediğini vurgulayan siyah-beyazlı takımın menajeri, ''Onu da mı döveceksiniz? Her kuralı çiğneyene yumruk atmak mı lazım? Yani ne yapalım. Bunlar barışmaya da yanaşmadı. 'Kavgayı yatıştıramadılar' diyorlar. 'Ben her türlü cezaya razıyım, barışmam' diyen adama ne yapabilirsiniz?'' şeklinde konuştu.

İbrahim Üzülmez'in gönderilip, İbrahim Toraman'ın kalacağı yönünde çıkan haberleri yalanlayan genel menajer Engin, ''Yönetim sonuçta kararını vermiştir. İbrahim Üzülmez'in zaten gönderilip, İbrahim Toraman'ın kalacağı şeklindeki iddialar doğru değildir. Lütfen taraftarlarımız bizim ağzımızdan çıkmayan şeylere inanmasınlar'' dedi. İki oyuncuya da ihtiyaçları olduğunu, ancak kulübün gelenekleri bulunduğunu kaydeden Sinan Engin, ''Nasıl davranmaları gerektiğini bilmeleri lazım. Yine de her şeyi zamana bırakmak gerek. Ben 'affederim' desem bile, yapamam, çünkü bu kararı yönetim kurulu vermiştir. Benden onlara nasihat, sessiz olmaları ve bazı şeyleri medya ile paylaşmamaları... Onlar için hayırlı olan, sessiz kalmalarıdır'' diye konuştu.

Kendisinin iki oyuncuya, ''Gidin İstanbul'da idman yapın'' dediğini hatırlatan Engin, şu ifadeleri kullandı: ''Bu bir sinyaldi ama İbrahim Üzülmez gitti ve idman sonrası teknik direktörünü eleştirdi. Ben ikisine de kırgınım. Bu iki arkadaşımızın kavga içeriğini kimse bilmiyor. Biz de bazı şeyleri söylemiyoruz. Birinci kaptan ile ikinci kaptan kavga ediyorsa, ki ben bu kavganın şiddetini anlatmıyorum, yönetimin ne yapması gerekiyordu? Bu arkadaşlarımızı yolluyoruz, nasıl bir yol izlememiz lazımdı? Bizim gücümüz onlara yeterse biz de onları mı dövelim. Beşiktaş Kulübü bir karar vermiş, buna neden olan bir şeyler var ama içimizdeki konuları da çok anlatmak istemiyoruz.''

AA