kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
MAHMUT ÖVÜR

Ataköy C Motelleri peşkeş mi çekilecek?

İstanbul Ataköy sahilindeki C Motelleri'ni bilmeyen yok. Yaklaşık 150 bin metrekarelik bu alan belki de İstanbul'un en güzel sahil şeridi...
Ancak durumu biraz karışık... Bir yanda "Arsanın gerçek sahibi benim" diyen Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) var, öte yanda devletten yap-işlet-devret modeliyle kiralayıp hiçbir şey yapmayan, sonra da çıkmak istemeyen kiracılar...
Bu çok açık biçimde işgal demek...
Bu işgalin kaldırılması için 26 Mart 2006'da "Başbakan Erdoğan'a açık mektup" başlıklı bir yazı kaleme almış ve şunları söylemiştik: " Sayın Başbakan, bu alanın İstanbul için ne kadar önemli olduğunu kuşkusuz biliyorsunuz. Her İstanbullunun bu alanda hakkı var. Bu hakkı kullanmak için devlet ne bekliyor doğrusu merak ediyorum.
Eğer devletin gücü bu 'işgali' kaldırmaya yetmiyorsa bunu da İstanbulluların bilmeye hakkı var."
O günden bu yana tam iki yıl geçti. Nihayet mahkeme süreci bitti ve TOKİ Ataköy C Motelleri olarak bilen o arsayı devraldı.
Birkaç gün önce de o alanda büyük bir yıkım vardı. Bu gerçekten İstanbul ve İstanbullular için sevindirici bir haber... Ancak önemli olan bu sevindirici haberin devamının gelip gelmeyeceği... Yani o arsaya ne yapılıp yapılmayacağını herkes merak ediyor.
Acaba bu güzelim sahil şeridi bir işgalden kurtulup başka bir işgale mi uğrayacak?
İstanbulluların bu sorunun cevabını almaya hakkı var. Bekliyoruz...