kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Bugün Polonya'da 800 metrede final koşacak olan Merve Aydın'ın favori yemekleri kabak ve biber dolması çıktı.

Yeni Süreyya

ALİ ERDOĞAN
Türk atletizminin genç yeteneği Merve Aydın'a yeni Süreyya Ayhan diye bakılıyor. Dünya Gençler Şampiyonası'nda bugün 800 metrede final koşacak olan Merve'nin öyküsünü annesi anlattı..
Pekin Olimpiyatları barajını geçen ve Dünya Gençler Atletizm Şampiyonası'nda bugün 800 metrede final koşacak olan Merve Aydın, pistlerin Süreyya Ayhan'ı olarak anılıyor. Atletizm ile Şişli Süleyman Şah İlköğretim Okulu 5. sınıfında tanışan Merve, katıldığı ilk koşuda yanlış sokağa sapmasına rağmen birinci olmayı da başarmış. Merve'nin öyküsünü annesi Nilgün Aydın SABAH'a anlattı: "Beşiktaş'taki bir komşumuzun kızı atletizm yapıyordu. Babası kronometre tutuyor, kızı koşuyordu. Merve de onlara katıldı ve yaşı küçük olmasına rağmen 800 metreyi komşu kızıyla aynı derecede bitirdi. Beşiktaş altyapısına başvurdu ama 2-3 hafta gitmesine rağmen kimse onunla ilgilenmedi.

YANLIŞ SOKAĞA GİRSE DE..

Bunun ardından kızım, beden öğretmeni vasıtasıyla Kaymakamlık Koşusu'na katıldı. Yarışı önde götürürken, yolu şaşırmış ve yaşlı birisi tarafından da yanlış yöne gönderilmiş. Yanlış sokağa sapsa da, diğer atletleri görünce geri dönüp yarışı kazandı. Sonrasında Merve'yi ENKA'ya götürdüm ama yöneticilerin toplantıda olduğunu söylediler. Onları beklerken Merve ısınmaya başladı ve onu pencereden izleyen bir yönetici hemen kulübe alınmasını söylemiş. İlk antrenörü Dursun Tepeli idi. Ona kızımın koşucu olamayacağını söyleyenler de olmuş.

SANATA ÇOK MERAKLI

Merve sinema ve tiyatro oyuncusu olmayı çok istiyor. Sesi de çok güzeldir. İyi bir sanatçı olabilirdi. Konservatura girmek istedi ama biz bırakmadık. Öncelikle atletizm yapmasını istedik. Kendisi de kabul etti. Merve için en önemli üç şey var. Okul, idman ve uyku. Şimdi bunları yapıyor."