kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
BLATTER

Modern kölelik bitmeli!

FIFA Başkanı Blatter, Bosman kararı sonrası kulüplerin futbolcularla yaptığı uzun süreli sözleşmeleri "modern kölelik" olarak belirterek, "Bu tip olaylarda FIFA kendini müdahil olma zorunluluğunda hissediyor" dedi..
FIFA Başkanı Joseph Blatter, Sky News kanalına konuştu. Blatter, Bosman kararı sonrası kulüplerin futbolcularla yaptığı uzun süreli sözleşmeleri "modern kölelik" olarak niteledi. Blatter, Bosman kuralları sonrası futbolcuların sözleşmeleri bitince istediği kulübe gidebilmelerinin ardından kulüplerin uzun süreli sözleşmelere yöneldiklerini belirterek "Böylece ya futbolcu ya da onu alacak kulüp oyuncunun eski kulübünde kalan sözleşme süresini satın almaya mecbur bırakılıyor. Böyle bir futbol dünyasını modern köleliğe benzetiyorum. Bu tip olaylarda FIFA kendini müdahil olma zorunluluğunda hissediyor" ifadesini kullandı.

FELAKET OLMALI
2010 Dünya Kupası'nın Güney Afrika'dan alınmasına ancak bir doğal felaket yaşanmasının yol açabileceğini tekrarlayan Blatter, bir yıl öncesinden haber verilmesi kaydıyla turnuvayı düzenleyecek üç ülke belirlendiğini ve bu üç ülkeden bunun garantisini aldıklarını sözlerine ekledi.