kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Eren Sezer

Eşcinsel tiyatrosu değiliz!

Bir eşcinselin başına gelenlerin anlatıldığı 'Cin'sel Problemler' adlı oyunu sergileyen Gamsız Kabare'nin yönetmeni Cem Başeskioğlu "Yanlış anlaşılıyoruz" diyor..
Gamsız Kabare'nin sahneye koyduğu 'Cin'sel Problemler' toplumun ikiyüzlü ahlak anlayışına, cinsiyet karmaşasına, statükocu hayat normlarına başkaldıran bir oyun. Yönetmeni, yakın dönemde gösterilen 'Sen Ne Dilersen' filminin de yönetmeni olan Cem Başeskioğlu... Her pazartesi akşamı Beyoğlu Old City'de sergilenen oyunda Eren Sözer'in yanı sıra iki transseksüel oyuncu Seyhan Arman ve Deniz Türkan da sahneye çıkıyor.

YÖNETMEN ŞİKAYETÇİ
Oyunda eşcinsel bir ağa oğlunu canlandıran Eren Sezer'in oyunun kısıtlı alanlarda oynanması ile ilgili sıkıntısı var. Sezer "Zonguldak'ta alkış alıyoruz ama İstanbul'un göbeğinde oynayacak sahne bulamıyoruz. Oynayabildiğimiz sahnelerde de 'Eşcinsel izleyici gelmesin, salonda travesti görmek istemiyoruz' uyarısı alıyoruz" diyor. Bu arada Sezer "İşim çok zor. Bir heteroseksüel olarak eşcinsel rol arkadaşlarıma ve izleyiciye rolümü beğendirmek zorundayım. Ama neyse ki onlardan tam not aldım" sözleriyle iyi bir oyuncu olduğunun da altını çiziyor. Yönetmen Başeskioğlu da Eren Sezer'e destek çıkıyor ve en büyük şikayetinin Gamsız Kabare'nin bir eşcinsel tiyatrosu sanılması olduğunu söylüyor. (Yeni Aktüel)
Haberin fotoğrafları