kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kahraman şehitlerimizi uğurladık

Yeni Haber
İstinye'de Amerikan Konsolosluğu önünde girdikleri çatışmada şehit olan üç polis son yolculuğuna uğurlanıyor. Şehit polisler için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde resmi tören düzenleniyor.

Amerikan Başkonsolosluğu önünde teröristlerle girdikleri çatışmada şehit düşen Nedim Çalık, Önder Saçmalıoğlu, Erdal Öztaş isimli polisler için ilk tören İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde yapılıyor. Şehit polisler için düzenlenen resmi törene İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan,Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, Vali Muammer Güler, İBB Başkanı Kadir Topbaş, DP eski Başkanı Mehmet Ağar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ile çok sayıda polis katılıyor.

* RESMİ TÖRENDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

* SALDIRIDAN KARELER İÇİN TIKLAYINIZ...

ŞER GÜÇLERİ TÜRK POLİSİNİ HEDEF ALMIŞTIR

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah şehit 3 polis için düzenlenen törende konuşuyor. Cerrah'ın konuşmasından kısa başlıklar şöyle;

- Henüz hayatlarının baharında şehit oldular.
- Şer güçleri Türk polisini hedef almıştır.
- Şehitlerin kanı yerde kalmadı, diğer hainler yakalanacak.

VALİ GÜLER: SALDIRI SOĞRUDAN POLİSLERİMİZ HEDEF ALDI

İstanbul Valisi Muammer Güler yaptığı konuşmada ise "Arkadaşlarımız kahramanca görevlerini yaptı" dedi.

- Türk polisi ailelere sahip çıkacaktır.
- Saldırı soğrudan polislerimiz hedef aldı.

ŞEHİT ERDAL ÖZTAŞ
1980 yılında Çorum'un Ortaköy ilçesinde dünyaya gelen Erdal Öztaş, ilk, orta ve lise eğitimi tamamladıktan sonra 19 Mayıs Üniversitesi Ordu Fen Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünü 2005 yılında bitirdi.

Emniyet Genel Müdürlüğünce açılan sınavları kazanan Öztaş, 16 Temmuz 2007 tarihinde Merzifon Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğünden polis memuru olarak mezun oldu.

30 Temmuz 2007 tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde göreve başlayan Öztaş'ın, ekim ayında evlendiği ve eşi Fatma Öztaş'ın 8 aylık hamile olduğu öğrenildi.

ŞEHİT NEDİM ÇALIK
Bir yıllık polis memuru Nedim Çalık 24 yaşındaydı. Çalık'ın Rize'deki annesi Şefaat Çalık (52) haberi alınca fenalık geçirdi.

Polis memuru Nedim Çalık, geçen yıl babasını kaybetmişti.



ŞEHİT MEHMET ÖNDER SAÇMALIOĞLU
Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde esnaflık yapan Yusuf Saçmalıoğlu'nun 3 çocuğundan en büyüğü olan 21 yaşındaki Mehmet Önder Saçmalıoğlu, Diyarbakır Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu'nu haziran ayında bitirdi.

Kurada İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nü çeken Saçmalıoğlu, 15 gün önce görevine başladı ve ilk olarak Çevik Kuvvet Müdürlüğü'nde görevlendirildi. Buradan 3 gün önce Sarıyer'de Trafik Şube Müdürlüğü'ne geçen Saçmalıoğlu, ABD Başkonsolosluğu'nda nokta trafik polisi olarak görevlendirildi.