kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Saldırganın annesi: Oğlum kandırılmış olabilir

CHA
Yeni Haber
ABD'nin İstinye'deki Başkonsolosluk Binası önünde dün 3 polis memurunun şehit olduğu, bir polis memuru ile çekici görevlisinin yaralandığı olayda ölü ele geçirilen Raif Topcıl, Bülent Çınar ve Erhan Kargın'ın aynı mahallede oturdukları belirlendi Raif Topcıl'ın annesi Saniye Topcıl, gazetecilerin soruları üzerine, olay nedeniyle üzüntülü olduğunu belirterek, ''Oğlum kandırılmış olabilir. Yaşananlara inanamıyorum'' dedi.

Topcıl, ölen oğlu dışında, en küçüğü 1 yaşında 7 çocuğu bulunduğunu ifade ederek, 4 yıl önce Bitlis'ten ekonomik nedenlerle İstanbul'a geldiklerini anlattı.

Saniye Topcıl, çocuklarının en büyüğü olan Raif Topcıl'ın, söz konusu saldırıda öldürülen ve evlerinin karşısındaki binada oturan Bülent Çınar ile bir süre aynı tekstil atölyesinde makineci olarak çalıştığını, ancak daha sonra buradan ayrıldığını sözlerine ekledi.

''AĞABEYİM BÜLENT ÇINAR'I SEVMEZDİ''

Raif Topcıl'in kız kardeşi Sümeyye Topcıl da ağabeyinin ölümünü televizyondan öğrendiklerini ve büyük şok yaşadıklarını ifade etti.

Gözyaşlarını tutamayan Topcıl, ''Ağabeyim bu olayları yapacak bir kişi değildi. Olanlara inanamıyoruz. Ağabeyim Bülent Çınar'ı pek sevmezdi''şeklinde konuştu.

Raif Topcıl'ın diğer kız kardeşi Tülay Topcıl da ağabeyinin vaktinin büyük bölümünü bilgisayar oyunlarına ayırdığını dile getirerek, olayın ardından gözaltına alınan bazı kardeşlerinin, yaşları küçük olduğu için polislerce salıverildiğini anlattı.

Saldırıda öldürülen Bülent Çınar'ın ise ilkokul mezunu olduğu ve Iğdır'da çobanlık yaparken 2000 yılında ailesiyle İstanbul'a gelerek, bir tekstil atölyesinde makineci olarak çalışmaya başladığı belirtildi.

6 kardeşi ve ailesiyle bir gecekonduda yaşayan Çınar'ın, gündüz tekstil atölyesinde, akşam da ağabeyleriyle ortak işlettiği markette çalıştığı öğrenildi.

Bülent Çınar'ın dayısı Bahattin Öz, yeğeninin adının böyle bir olaya karışmasına inanamadıklarını ifade ederek, ''Geçen yıl askerden geldi. Kendi halinde yaşayan, işine gidip gelen bir çocuktu. Nasıl böyle bir olayı yapar, inanamıyorum. Bu çocuklara uyuşturucu mu, içki mi içirdiler, ben anlamadım. El-Kaide falan bilmez. Kandırdılar çocukları'' şeklinde konuştu.

Bahattin Öz, olayı duyunca büyük bir şok yaşadığını anlatarak, ''Şehit olan polisler benim öz kardeşimdir. Benim canlarım, ciğerlerimdir. Ben nasıl yavruma yanıyorsam, aynen o derece yanıyorum. Nasıl gidip onlara ateş edebilirler'' diye konuştu.

Bülent Çınar'ın, hırsız girme ihtimali nedeniyle markette sabaha kadar nöbet tuttuğunu ifade eden Öz, Çınar'ın, olay sabahı eve gelerek marketin anahtarını yakınlarına verdiğini ve ''İşe gideceğim. Dükkanı açın, geç kalıyorum'' diyerek ayrıldığını aktardı.

BÜLENT ÇINAR'IN AĞABEYLERİ GÖZALTINDA

Bülent Çınar'ın yakınları, Çınar'ın ağabeyleri Servet Çınar ile Atilla Çınar'ın gözaltına alındığını ifade etti.

Öte yandan, Başkonsolosluktaki silahlı saldırıya karışan ve çatışmada ölü ele geçirilen Erhan Kargın'ın, Çınar ve Topcıl ailesiyle aynı mahallede bulunan evinde kimsenin olmadığı öğrenildi.

Yaklaşık 20 yıldır bu mahallede oturan Kargın ailesinin komşularıyla ilişkilerinin iyi olmadığı kaydedildi.

Mahalle sakinleri, olayın duyulmasının ardından oğlunun ölüm haberini alan anne Hatun Kargın'ın, ''Oğlumun tabutunu kırmızı güllerle süsleyeceğim'' diyerek ağıt yaktığını öne sürdü.

Saldırının ardından Adli Tıp Kurumuna kaldırılan Bülent Çınar, Erhan Kargın ve Raif Topcıl'ın cesetlerinin henüz yakınlarınca buradan alınmadığı öğrenildi.