kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Maden bulmuş gibi uçan spor hisseleri 10 gün sonra durdu

Borsada 10 işlem günü soluksuz yükseliş yaşayan halka açık futbol kulübü hisseleri dün ilk kez takıldı. İlk seans yükseliş temposunu düşürmeyen Fenerbahçe gün sonunda % 5, Trabzon % 8 geriledi..
Son 10 işlem gününde durdurak bilmeden yükselen spor hisseleri dün kaybı tatdı. İMKB'de Spor Endeksi 25 Haziran'dan bu yana yükseliyordu. Yükselişlerde de başı Fenerbahçe Sportif AŞ çekiyordu. İMKB'de Spor Endeksi dün 10 gün sonra ilk kez kan kayberek yüzde 4 düştü.

İKİNCİ SEANS İŞ DEĞİŞTİ
2 milyar dolarlık piyasa değeri ile akıllara durgunluk getiren Fenerbahçe Sportif AŞ hisselerinde yükseliş rüzgarı dün terse döndü. İlk seansta 100 YTL'den 113 YTL'ye kadar fırlayan hisseler ikinci seans tepe taklak oldu. Günü yüzde 5 kayıpla tamamlayan Fenerbahçe Sportif hisseleri yüzde 13'e varan tırmanışın ardından günü 95 YTL'den kapattı. Fenerbahçe Sportif'in piyasa değeri de 1 milyar 942 milyon dolara indi. Altın madeni keşfetmiş gibi 10 gündür yükselen Fenerbahçe Sportif AŞ'nin yıllık getirisi de yüzde 333'e geriledi. İlk seansta Spor Edenksi hisselerinde benzer yükseliş hareketi yaşanırken ikinci seansta 4 kulübün de senetleri baş aşağı oldu. Günlükte en büyük kayıp Trabzonspor Sportif AŞ'de yaşandı. Trabzonspor Sportif AŞ hisseleri yüzde 8.3 gerileyerek 14.4 YTL'ye indi. Kulübün borsadaki şirketinin piyasa değeri 294 milyon dolara indi. Beşiktaş Futbol AŞ'de kayıpta geri kalmadı. Şirket hisseleri dün günü yüzde 5.26 kayıpla tamamlayabildi. Şirketin piyasa değeri 82 milyon dolara geriledi.

KÂR SATIŞI MI YAŞANDI?
Galatasaray da rakiplerinden geri kalmadı. İlk seans doludizgin yükseliş kaydeden Galatarasay Sportif AŞ hisseleri ikinci seans açıldığında gerilemeye başladı ve günü açılış fiyatından kapatabildi. Borsa yüzde 2 pirimle günü tamamlarken 4 futbol kulübünün hisselerinin de bir anda tepetaklak olması soru işaretlerine neden oldu. Kulislerde İMKB ve Sermaye Piyasası Kurumu'nun inceleme yürüttüğü iddiaları dolaşırken ikinci seans yaşanan hareket kar realizasyonu olarak da yorumlandı.
Haberin fotoğrafları