kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ziyaretine gelen konsolosu kabul etmemiş

CHA
Yeni Haber
ABD İstanbul Başkonsolosluğu önünde polise silahlı saldırıda bulunan 3 teröristi öldüren ve çatışmada yaralanan Osman Dağlı'nın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Eşi, annesi ve babasının yanında bulunduğu Osman Dağlı'yı bugün AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Aslan ziyaret etti. Dağlı'yı ABD Başkonsolosu Sharon Wiener da ziyaret etmek istemiş; ancak yaralı polis memuru görüşmek istememiş.

Edinilen bilgilere göre ABD Başkonsolosu Sharon Wiener'in yardımcıları İstinye Devlet Hastanesi'ne gelerek Osman Dağlı ile görüşmek istedi. Wener'in ziyaret etmek istediğini söyleyen konsolosluk yetkililerine Dağlı olumsuz yanıt verdi. Konsolosluktan çiçek getirdiler, Dağlı çiçeği de kabul etmedi çöpe atılmasını istedi. Telefonla aradılar ancak Dağlı görüşmeyi kesinlikle kabul etmedi. Osman Dağlı'yı bu kadar sinirlendiren ise çatışma esnasında konsolosluk görevlilerinin kendilerine yardım etmemesi. Osman Dağlı'nın, "Dün bize yardım etmediler. Biz çatışırken kapıları kilitlediler. Yardım istedim, bana yardım etmediler. Ambulans istedik çağırmadılar." diye tepki gösterdiği öğrenildi. Çatışmanın uzun sürdüğü bu sırada ABD'li güvenlik görevlilerinin içeri saklandığı öğrenilirken, yardım edilmesi durumunda polislerin şehit olmayacağını iddia ettiği belirtildi.

Kolu bandajlı olan Osman Dağlı'nın vücudundan iki kurşun çıkarıldı. Ayrıca pompalı tüfekten çıkan saçma izleri var. Hızla iyileşen Dağlı koridorda yürümeye başladı. Yanında eşi ile Kırşehir'den gelen annesi ve babası bulunuyor. Bugün kendisini AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan ziyaret etti. Yine meslektaşları da gelerek geçmiş olsun temennilerini ilettti. 2 yaşında bir çocuğu olan Dağlı'nın moralinin yerinde olduğu belirtiliyor.

Tam bir silah tutkunu olan ve 12 yaşından beri silahlara ilgi duyan Osman Dağlı'nın çok keskin bir nişancı olduğu öğrenildi. Dağlı'nın 20 metre uzaklıktaki bir sigarayı vurabileceği belirtiliyor. Merzifon Polis Okulu'ndan geçitğimiz yıl mezun olan Dağlı'nın 15 gün sonra mesleğinde 1 yılı dolduracağı öğrenildi. Bacağından ve sol dirseğinden yaralanan Dağlı, ambulansla hastaneye sevk edilirken sürekli Kelime-i Şehadet getirdiği belirtildi.