kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

F.Bahçe'de Saviola sesleri

Yeni Haber
F.Bahçe yönetimi, Güiza'dan sonra bir büyük bomba daha patlatmaya hazırlanıyor. Aragones'in, ayağı kırıldığı için sahalardan 6 ay uzak kalacak olan Deivid'in yerine bir forvet daha istediği ve Saviola'nın ismini yönetime sunduğu öğrenildi. Real Madrid'in satış listesine koyduğu Arjantinli ünlü golcünün bonservisi 5 milyon euro

İspanya Ligi Gol Kralı Güiza'ya 4 yıllık imza attırarak taraftarlarını coşturan F.Bahçe yönetimi, bir büyük forvet transferini daha gerçekleştirmek için düğmeye bastı. Teknik direktör Aragones'in, ayağı kırılan ve sahalardan 6 ay uzak kalacak olan Deivid'in yerine de bir golcü istediği belirtildi. İspanyol hocanın, Real Madrid'de satış listesine konan Javier Pedro Saviola'nın ismini yönetime sunduğu ve sarı-lacivertlilerin de Arjantinli golcü için girişimlere başladığı öğrenildi. Madrid, 27 yaşındaki Saviola'nın bonservis bedelini 5 milyon euro olarak belirledi.

Forvette alternatif şart

Yeni sezonda üç cephede birden savaşacak F.Bahçe'de direkt ilk 11'de görev yapacak golcüler Güiza, Semih ve Kezman. Takımını çift forvet oynatmayı planlayan Aragones, sakatlıklara karşı alternatifi bol bir kadro istiyor. Deivid'in beklenmeyen sakatlığı, F.Bahçe'nin forvet mevkiinde sıkıntı yaşamasına neden oldu. Aragones'in Saviola ismini gündeme getirmesiyle Arjantinli forvetin transferi için çalışmalara başlandı. Aragones ve Güiza transferinden sonra F.Bahçe'ye 'Hayır' diyemeyeceği belirtilen Saviola'yı Wolfsburg, Fiorentina, Juventus ve Napoli de istiyor.

Saviola kimdir?
Doğum tarihi:
11 Aralık 1981
Doğum yeri: Arjantin
Boy: 1.68 m, kilo: 64 kg
Mevki: Forvet
Forma no: 18
Kariyeri: 278 maç/115 gol
Milli Takım: 40 maç/11 gol
Başarıları: FIFA U-20 Dünya Kupası (Arjantin-2001), Olimpiyat Oyunları (2004-Arjantin), UEFA Kupası (2006-Sevilla), Arjantin Ligi Gol Krallığı (1999), Güney Amerika'da Yılın Futbolcusu (1999), FIFA U-20 Dünya Kupası Gol Krallığı (2001-Arjantin)
Lakabı: Küçük tavşan
Oynadığı takımlar: River Plate, Barcelona, Monaco, Sevilla, R. Madrid

FOTOMAÇ