kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
VEDAT BAYRAM

Olimpik skandal

Hiç şüphe yok ki sportif organizasyonların zirvesi olimpiyatlardır. Buralarda alınan madalyaların kıymetine paha biçilemediği gibi, olimpiyatlardaki sporcu kafileniz de ne denli kalabalıksa ülkenizde 'sportif işler o denli iyi gidiyor' demektir.
Niçin? Çünkü olimpiyatlar başka organizasyonlara benzemez. Olimpiyatları Avrupa ve dünya şampiyonalarından ayıran önemli bir özellik vardır. Olimpiyata her sporcu paldır küldür katılamaz.
Buralara barajlar aşılarak gidilir. Bir sporcu daha önce dünya şampiyonu da olsa o dönemde 'olimpiyat barajı'nı aşamazsa; oyunlara katılamaz. Bu nedenle her branşta olimpiyatlarda yarışmak elit sporcuların...
Biliyorsunuz Türk kafilesi en son Atina'da düzenlenen oyunlara 67 sporcu ile katıldı. Kafilemizde 10 dalda 21 bayan sporcumuz bulunuyordu.
30 Ağustos 2004'te kafilemiz, oyunları tamamlayarak Atatürk Havalimanı'na döndü. Aslında göreve yeni geldiği için esasen hazırlayıcısı eski genel müdür olan kafilenin başına geçen Mehmet Atalay'ın o tarihteki demeçlerine bakalım...
Asaleti şimdilerde tasdik edilen kafile başkanı Mehmet Atalay uçak iner inmez, "Türkiye'de sporun şaha kalkacağı" vaadinde bulunuyordu! Buruk bir sevinçle 3 altın, 3 gümüş, 4 bronzla yurda döndüklerini ifade eden Atalay, 2008 Pekin Olimpiyatları için "Şimdiden çalışacağı" vaadinde de bulunmuştu.
Bugün baktığımızda maaşallah çok gayret etmiş olduğunu görüyoruz!
O gün olimpiyatlara en az 100 sporcu ile katılacağını ifade edenlerin bugünkü kafile sayısını öğrenmek ister misiniz?
Ben söyleyeyim: "65." Halil Mutlu ve Şeref Apak da gidemezse sayı düşecek.
Ne dersiniz? Sizce de çok çalışmamışlar mı? Aradan 4 yıl geçmiş. Haksızlık etmeyelim Türk sporu şaha kalkmış!
2004'te 67 sporcu; 2008'de 65 sporcu. Atina'da 21, 4 yıl sonra Pekin'de 18 bayan sporcu... Artış çok açık değil mi!
Oyunu bırakalım beyler... Daha giderken, başarısızlık ortada iken dönüşün hüsran olacağını söylemek sizce kehanet mi olur?
Keşke olsa da biz yanılsak; "Yazdığımız yazının kağıdını da yesek."
Ancak çok memnun olmayacaksak da iddia ediyoruz.
2004'te 3 altın, 3 gümüş, 4 bronz; toplam 10 madalya ile Atina'dan döndüğünüz gibi 2008'de Pekin'den dönün de görelim.