kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Gül'den üslup uyarısı

AA
Yeni Haber
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök ile görüşmesinde, son dönemde yaşanan tartışmaların üslubundan kaçınılması gerektiğini, Özkök'ün de halkın bu üsluptan hoşlanmadığını ifade ettiği belirtildi.

Alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Gül'ün, Özkök ile 2 saat süren öğle yemeğindeki görüşmesi samimi bir havada geçti.

Ülkenin bugünkü durumu hakkında ''ufuk turu'' yapan Gül ve Özkök, gündemdeki konular ve AB üyelik süreci üzerinde durdu.

Gündemdeki konular hakkında son dönemde gerçekleştirdiği temaslara değinen Cumhurbaşkanı Gül, özellikle tartışmaların üslubunu eleştirdi ve bundan kaçınılması gerektiğini söyledi.

Emekli Orgeneral Özkök de halkın, tartışmaların üslubundan hoşlanmadığını dile getirdiği öğrenildi.

Gündemdeki konularla ilgili akil adam konumundaki saygın kişilerle istişarelerin devamının önemini vurgulayan Özkök'ün, ''Gelişmelerle ilgili birinci elden bilgilendirme faydalı olur. Bu işi en iyi siz yaparsınız'' dediği kaydedildi.

AB'ye üyelik sürecinin de ele alındığı görüşmede, Cumhurbaşkanı Gül, sürecin önemine ilişkin görüşlerini ifade etti.

Özkök de Cumhurbaşkanı Gül'ün görüşlerine katıldığını belirterek, sürecin kural, ilke ve standart getirecek olmasının Türkiye'ye sağlayacağı en önemli katkı olduğunu vurguladı. Özkök, AB üyelik süreci konusuna yoğunlaşarak, bu yönde enerji harcanması gerektiğini söyledi.