kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Okullar "e-MEB"e ayak uyduramadı

Yeni Haber
Milli Eğitim Bakanlığı, e-dönüşüm ve MEB İnternet Erişim Projesi kapsamında Bakanlık uygulamalarını internet ortamına aktarırken, okulların yarısının web sayfasının olmaması e-dönüşüme sekte vurdu.

Milli Eğitim Bakanlığı e-devlete geçişi sağlamak amacıyla başlattığı e-dönüşüm kapsamında e-karne, e-taşınır mal, e-burs, e-yurt, e-okul gibi onlarca projeyi hayata geçirirken, okulların gelişime ayak uyduramaması nedeniyle harekete geçti. MEB Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik imzası ile valiliklere gönderilen 08/9640 sayılı 20 Haziran 2008 tarihli genelgede, MEB İnternet Erişimi Projesi kapsamında ilköğretim öğrencilerinin yüzde 93'ünün, ortaöğretim öğrencilerinin ise yüzde 99'unun internet erişimine kavuşturulduğu belirtildi.

Çelik, "Ancak, internet erişimi, Bilişim Teknolojisi sınıf ve imkânlarının etkin kullanımı için çok yoğun yüz yüze ve uzaktan eğitim faaliyetleri yürütülmesine rağmen, kısmi sorunlar yaşanabilmektedir. Örneğin, tüm okul ve kurumlarımızın web sayfası oluşturması için "web barındırma hizmeti ve alanı' verilmekte iken, okul ve kurumlarımızın yaklaşık yarısının ".meb' uzantılı bu hizmetten yararlanmıyor olması, kabul edilebilir görülmemektedir" açıklamasında bulundu. Çelik, e-dönüşüm uygulamalarına personel ilgisinin ve hassasiyetinin arttırılması için bilişim teknolojileri formatör öğretmenlerinin desteğinin sağlanacağını bildirdi.

MEB Müsteşar Yardımcısı Çelik, ayrıca MEB İnternet Erişimi Projesi kapsamında öğrenci sayısı az olan okulların da internet erişimine kavuşturulması ve internet erişimi olmayan okul ve kurumun kalmaması için çalışmaların yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü açıkladı.

(ANKA)