kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Saldırıda kullanılan araç bulundu

CHA
Yeni Haber
İstinye'deki ABD Başkonsolosluğu'na yapılan silahlı saldırıda kaçan 4. teröristin kullandığı aracın İkitelli'de yakalandığı öğrenildi.

Aracın incelenmek üzere Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü'ne götürüldüğü öğrenildi. Öte yandan yapılan operasyonda kaçan teröristin bacanağı ve kardeşinin de gözaltına alınarak emniyete götürüldüğü öğrenildi.

Amerika Birleşik Devletleri İstanbul Başkonsolosluğu'na yapılan silahlı saldırının ardından polisin başlattığı geniş kapsamlı çalışmalarda, saldırı olayında kullanılan araç İkitelli'de yakalandı.

Saldırı olayının ardından saldırganların dördüncüsü olan ve olay yerinden kaçmayı başaran teröristin kullandığı aracın İkitelli'de bilinmeyen bir adreste ele geçirildiği öğrenildi.

Soruşturma kapsamında Kars'ta yapılan operasyonda olayla ilgili olduğu belirlenen Reşat Anlı isimli bir kişi de gözaltına alınarak İstanbul'a getirildi. Öte yandan olayda kullanılan araç ile birlikte saldırıya katılıp olay yerinden kaçan teröristin kardeşi ve bacanağının da gözaltına alınarak emniyete götürüldüğü öğrenildi. Ford Fiesta markalı aracın, bulunmasının ardından incelenmek üzere Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Müdürlüğü'ne götürüldüğü öğrenildi. Yeni gözaltılarla birlikte saldırı olayıyla ilgili ifadesi alınan kişi sayısının 6 olduğu öğrenildi.