kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Erbil korumasına adam vurdurdu

Yeni Haber
İstinye'deki ABD Başkonsolosluğu'na silahlı saldırının hemen ardından konsolosluk binasının karşı tepesindeki Bağlar mevkiinde silahlı çatışma olduğu ihbarı polisi alarma geçirdi. Polisin, trafik kazası sonrası Mehmet Ali Erbil'in korumasının tartıştığı sürücüyü bacağından vurduğunu tespit ettiği öğrenildi.

Olay, saat 12.00 sıralarında İstinye Bağlar mevkiinde meydana geldi. ABD Başkonsolosluğu'na yönelik saldırının ardından teyakkuza geçen polis ekipleri, bir ihbar ile alarma geçti.

155'e ABD Konsolosluğu'nun hemen karşı tepesinde silahlı çatışma olduğu yönündeki ihbar üzerine polis, hemen olay yerine intikal etti. İddialara göre, Mustafa Adıgüzel'in kullandığı BMW marka araçla seyreden Erbil ve koruması Hakan S., 34 UP 5598 plakalı araç maddi hasarlı kazaya karıştı.

Kaza sonrası iki taraf arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın büyümesi üzerine Erbil'in koruması Hakan S., silahını çıkartarak Serkan Karakaya'yı bacağından vurdu. Mehmet T.Ş. ise darp edildi. Daha sonra Erbil ve koruması olay yerinden ayrıldı. Olayın iç yüzünü öğrenen polis, Hakan S.'yi gözaltına aldı.

Öte yandan, yaralanan sürücü Serkan Karakaya ile Mehmet T.Ş., ise kısa süreli tedavisinin ardından polis merkezinde ifade verdi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan sürücü Serkan Karakaya, "Kaza yaptık. Erbil ve korumaları araçtan indi. Erbil korumalarına "vurun!" diye seslendi. Korumalardan biri de ateş etti. Sonra olay yerinden kaçtılar. Polis, kaçarken şahısları yakaladı." iddiasında bulundu.

ERBİL'İN DANIŞMANI: MEHMET ALİ ERBİL OLAY YERİNDEKİ ARAÇTA DEĞİLDİ

Mehmet Ali Erbil'in basın danışmanı Perin Özgeldi, Erbil'in kazaya karışan araçta olmadığını söyledi. Özgeldi, Erbil'in korumalarına "Vurun!" şeklinde bir talimatının olmadığını savundu.

Polis merkezi çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Perin Özgeldi, "Mehmet Ali Erbil'in kayınvalidesi, baldızı ve oğlu aynı araçta seyir halinde iken kazaya karıştılar. Bu sırada Mehmet Ali Erbil de olay yerinden geçerken oğlunun bulunduğu aracı görmüş. Koruması ile birlikte inip olaya bakmışlar. Şahıslarla aralarında tartışma çıkmış. Koruması darp edilmiş. Koruma da silahla yere ateş etmiş. Bu sırada sürücü seken kurşundan yaralanmış. Olay budur. Mehmet Ali Erbil'in bu araçta olduğu iddiası doğru değil." diye konuştu.

(CİHAN)