kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Aşkı arayan markacı kadınlar..

Kitap / Begüm E.K..
TÜRKİYE'DE de 'chick-lit' kitaplara duyulan ilgi her geçen gün artıyor. 'Sex and the City', 'Brigitte Jones'un Günlüğü' gibi romanların büyük beğeni kazanarak; televizyona ve sinemaya uyarlanması ve büyük seyirci kitlesine ulaşması bu ilgiyi daha da yayıyor. Peki, 'Chick-lit' ne?
Chick, chicken'den geliyor. Piliç yani.. Lit de Literature, yani edebiyat..
Bizde 'Çıtır edebiyatı' olarak geçiyor. Türün hedef kitlesi 20'li, 30'lu yaşlardaki bekâr çalışan kadınlar.. Kahramanlar çoğunlukla kendi parasını kazanan, bakımlı, modern kadınlarla, maddi durumu iyi, kariyer sahibi erkekler olarak çıkıyor karşımıza.. Karakterlerin aşk hayatları, kırgınlıkları, yalnızlıkları şehir hayatı ile harmanlanarak eğlenceli bir dille anlatılıyor. Okur; 'olmak istediği kişi' ya da 'yaşamak istediği hayat' ortamında kendini bu karakterlerin yerine koyabiliyor, onlarda kendinden izler bulabiliyor.
İşte yerli chick-lit sayılabilecek bir roman.. Neslihan Özyükseler, ilk kitabı 'Alışverişte Kahve Molası' ndan sonra yeni çıkan 'Alışverişe Aşk Molası' nda (İnkılâp Kitabevi) dışardan bakıldığı zaman renkli hayatlar yaşayan, ancak kendi iç dünyalarında farklı problem ve çelişkilerle uğraşan üç büyük kent kadınını anlatıyor.
Kahramanlarımız.. Dengesiz tavırlarına rağmen âşık olduğu Oğuz ile çevresince onaylanan sevgilisi Can arasında gel-gitler yaşayan Suden.. Yasak bir aşkın içindeki Sena.. Eşi tarafından aldatılan Melike..
Bir yanda hayal kırıklıkları, bir yanda neşeli bir dostluk.. Hayatlarının bir parçası olan markalar (gittikleri restorandan, içtikleri kahveye, kullandıkları çantadan tercih ettikleri makyaj ürününe kadar) üçlünün zevkleri ve tercihlerini de ortaya çıkarıyor. Tıpkı 'Sex and the City' de Sarah Jessica Parker'ın canlandırdığı 'Carrie'nin dünyaca ünlü bir ayakkabı markasına olan tutkusu ve bu marka ile özdeşleşmesi gibi..
Alışverişe Aşk Molası günümüz modern kadın kimliğinden izler taşıyor.
Okuyucunun zihnini yormayan kitabı; ciddi konuları kafanızdan atmak istediğiniz zaman, ya da işte hazır tatile gidiyorsunuz şezlongda çok rahat okuyabilirsiniz.
begumerdemli@hotmail.com