kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Yanlışı savunmak..

AKİL adamımız, sevgili dostum Yavuz Baydar, AKP'nin gayri resmi sözcüsü gazetelerle ayni sızdırma haberi manşette kullanmamızı savunmuş.. Çok yanlış yapmış..
Sevgili Yavuz, dünya basınından, tek, bir tek örnek ver bana "Bir iddiaya göre" kaynaklı olsun ve manşetten verilsin.. Gazeteci gerek görürse haber kaynağını açıklamaz ama, kaynağı vardır ve haberde böyle bir kaynak olduğu okura açıklanır.
Ama belli ki kaynak yok.. Belli ki, haber sızdırılmış. Sızdıranın amacı belli.. Menfaat sağlamak. Yani gazeteyi kullanıyor sızdırıcı..
Olur mu?..
SABAH bu ülke medyasının temel taşlarından biri.. Önüne gelenin sayfalarını kullanmasına izin verirse, güvenilir olabilir mi?.. Temel taşı kalabilir mi?..
Haa.. Haberi alırsın.. Gerçek olduğuna dair kuvvetli emareler de vardır. Bir yazara iletirsin.. O, kendi görüşüyle de birleştirir, yorum/ haber bir köşe yazısı yapar.
Uğur Mumcu, Emin Çölaşan bunu yaptılar yıllarca mesela.. Ama o kadar..
Sızma haber manşet olmaz.. Yavuz diyor ki.. "Peki ya tersi çıkarsa, yani sorgulanan, yalan damgası yiyen haberler doğru çıkarsa.."
Bir defa.. Haber değil ki, tartışılan.. Şekli.. "Bir iddiaya göre" diye haber olmaz ki, doğruluğunu yanlışlığını tartışalım..
İkincisi.. Diyelim Yavuz haklı.. Bu haber bana geldi, bu şekliyle.. Koymadım. Ne kaybeder SABAH?.. Bir haberi atlamış olur..
Ama ya haber yalan çıkarsa.. Ya AKP sözcüsü gazetelerle birlikte kullanıldığımız ortaya çıkarsa, ne kaybeder SABAH, Yavuz?.. Asıl o zaman ne kaybeder?..
Mehmet Barlas'a uğra ve sor bakalım, bizim oraların bir lafı vardır, Antep Kilis'te yani.. Yaptığın hayır, ürküttüğün kurbağaya değecek?..
Değdi mi sence?.. Bu "Sızdırma"yı manşete taşımak SABAH'ın itibarını ne yönde etkiledi dersin, bir okur araştırması yapalım mı?..