kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Devekuşunun çılgın dansı -VİDEO

Yeni Haber
Bursa Hayvanat Bahçesi'nde (Zoo Park) bulunan devekuşunun ilginç dansı görenleri hayrete düşürüyor. Parktaki 4 deve kuşundan biri olan Osman ismindeki devekuşu, bakıcısının komutuyla çılgınca dans ederken, sıcaktan bunaldığı anlarda da çimleri sulayan fıskiyenin altına gelerek serinliyor.

Bursalıların yoğun ilgisini görün erkek devekuşu Osman, sevimliliği ile hayvanat bahçesine neşe katıyor. Bakıcının elinden ot yiyecek kadar uysal olan devekuşu, kıvrak danslarıyla da dikkat çekiyor. Ziyaretçilerin ilgiyle izlediği dans, dişi devekuşlarının da kendi aralarında rekabetine neden oluyor. Erkek devekuşu Osman için zaman zaman kavga eden dişi devekuşları, çıkardıkları sesler ve kanat hareketleriyle ilginç görüntüler oluşturuyor.



Hava sıcaklığının 40 dereceye yaklaştığı şu günlerde sıcaktan bunalan deve kuşları gölgeliklerde vakit geçirirken, çılgın devekuşu Osman, zaman zaman görevlilerce çimleri sulaması için bırakılan fıskiyelerin altına gelerek serinlemeye çalışıyor. Devekuşu için en uygun ısının 18-20 derece olduğunu söyleyen veteriner hekimler, yüksek sıcaklıkların devekuşları için tehlikeli olduğunu belirtiyor. Yeşil ot türleri yanında ufak böcek gibi bir takım canlıları da tüketen devekuşları, yaz mevsimine özel enerji maddeleri, proteinli, vitaminler ve mineral maddeleri içeren yiyeceklerle besleniyor.

CİHAN