kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

SPK'dan Galatasaray'a borç silemezsin vetosu!

SPK, Galatasaray Sportif AŞ'nin gelecekte ödeyeceği lisans bedelleri karşılığında bugünden kulübün 19 milyon dolarlık borcunu silmesine izin vermedi..
Sermaye Piyasası Kurulu, Galatasaray Sportif ile Galatasaray Spor Kulübü Derneği arasındaki lisans sözleşmesinin, lisans bedeli başlıklı maddesinde Mayıs ayında yapılan değişiklik ve bu doğrultuda yapılan ve yapılacak işlemlerin 15 gün içerisinde geri alınmasını istedi. SPK'nın haftalık bülteninde yer alan kararda, aksi takdirde Sportif A.Ş. yönetim kurulu üyeleri hakkında Sermaye Piyasası Kanunu'na aykırılık nedeniyle işlem yapılacağı belirtildi. Galatasaray Sportif AŞ, Galatasaray Spor Kulübü ile arasında 2000-2001 yıllarında imzaladığı lisans sözleşmesini 30 Mayıs 2008'de değiştirmeye kalkmıştı. Bir yandan da Futbol AŞ ile birleşme çalışmaları kapsamında çağrı finansmanı arayışında olan Sportif AŞ, gelecekte ödenecek lisans bedellerinin bugünkü değerini hesaplayarak Kulübün 19 milyon dolarlık borcunu silme operasyonu başlatmıştı.

22 YILLIK BORÇ
Sözleşmede yapılan değişiklik şöyleydi: "Sportif, kulübe 1 Haziran 2008 tarihinden itibaren sözleşmenin geri kalan uygulanma süresi boyunca, Galatasaray Pazarlama Hakları'ndan ve Galatasaray Markaları'ndan elde ettiği gelirlerin (Sportif tarafından ödenecek KDV hariç) yüzde 10' u oranında yıllık brüt bir toplam bedel ödeyecektir. Lisans bedeli, Sportif tarafından ödenecek olan KDV hariç yıllık brüt 2 milyon dolardan az olmayacaktır. Ayrıca taraflar işbu tadil ile ödenecek olan yıllık 2 milyon dolar tutarındaki Asgari Lisans Bedeli'nin 22 yıllık toplam bedel üzerinden yüzde 7.5 oranında iskonto edilmesiyle oluşan 19 milyon 110 bin 944 dolar tutarındaki kısmının da 30 Mayıs 2008 tarihi itibariyla kulübün Sportif'e olan cari hesap borcundan mahsup edilmesi hususunda mutabık kalmışlardır."