kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ahmedinecad ile PKK'yı konuştu

Bakan Babacan Malezya'da 20 dakika baş başa görüştüğü İran Cumhurbaşkanı ile PKK konusunda bilgi alışverişinde bulundu..
İLİŞKİLİ HABERLER
Ahmedinecad ile PKK'yı konuştu
Gelişen Sekiz Ülke (D-8) Zirvesi'ne katılmak için Malezya'da bulunan Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad ile yaptığı görüşmede, Irak ve terör örgütü PKK gibi konuların ele alındığı öğrenildi. Babacan, yaklaşık 20 dakika süren görüşmede, Türkiye ile İran arasındaki ilişkilerin iyi olduğunu ve İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki ile ara ara görüştüklerini söyledi. Babacan, bu görüşmelerde ikili ve bölgesel konuları ele aldıklarını ve bölgesel sorunların çözümü için görüş alışverişinde bulunduklarını Ahmedinecad'a aktardı. Irak ve PKK konularının da gündeme geldiği kabulde, Babacan'ın Irak'a komşu ülkeler girişiminin yararına değindiği de öğrenildi. Ahmedinecad ise D-8 Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı da görmek istediğini söyledi ve her ikisine selamının iletilmesini istedi.

İKİLİ TEMASLAR
Babacan, Malezya Başbakanı Abdullah Bedevi ve Bangladeş Dışişleri Bakanı İftihar Ahmed Chowdhury ile ikili temaslarda bulundu. Bedevi ile görüşmede Malezyalı muhalefet lideri Enver İbrahim'in geçen hafta Malezya'daki Türkiye Büyükelçiliğine sığınması olayına değinilmedi.