kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Yazıcıoğlu'na Dink sanığından selam

Veli SARIBOĞA / Recai KÖMÜR / SABAH
Hrant Dink davası duruşmasında katil zanlısı Ogün Samast ile Yasin Hayal arasında söz düellosu yaşandı. Hayal salonda, "Muhsin Yazıcıoğlu'nu selamlıyorum" diye bağırdı..
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davanın 6'ncı duruşması, katil zanlısı Ogün Samast'ın 28 Haziran'da 18 yaşını doldurması nedeniyle, gizlilik kararı kaldırılarak dün ilk kez basına ve izleyicilere açık yapıldı. Duruşmada Yasin Hayal'in avukatı Fuat Turgut'un sorusu üzerine, tetikçi Ogün Samast ve azmettirici Yasin Hayal arasında söz düellosu yaşandı. Samast, Yasin Hayal'in "Kendisini aradım. 'İçeriye girip herkesi tarayayım mı?' diye sordu. Ben de 'masum insanlar olabilir' dedim" demesi üzerine ifade değiştirip, "Hayal bana 'güvenliği geç, içeri gir ve sık' dedi" ifadelerini kullandı. İki sanığın ifadelerinin çelişmesi üzerine Yasin Hayal telefon kayıtlarının dinlenmesini istedi. Bu talep üzerine Samast da "Tabii ki dinlensin. Bu kadar yeter" dedi.

*HRANT DİNK DAVASI DURUŞMASINDAN GÖRÜNTÜLER...

ENİŞTE: ÖNLEMEYE ÇALIŞTIM
İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 8'i tutuklu 19 sanıklı davanın duruşmasında ilk olarak tutuksuz sanıklardan Yasin Hayal'in eniştesi Coşkun İğci'nin ifadesi alındı. İğci, "Hayal'i önlemeye çalıştım. Baktım engelleyemeyeceğim, jandarmaya bildirdim. Ekim 2006'dan sonra kendisiyle hiç görüşmedim" dedi. İğci, Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi'nde verdiği "Jandarma istihbarattan iki kişiye 300 YTL'si olduğunu ve silah almak istediğini aktardım. Yasin'den bu parayı alıp 'sana ben silah alırım' diyerek onu oyalamaya çalıştım. Yasin silahı sürekli sorunca jandarmaya ne yapmam gerektiğini sordum. Onlar da parayı vermemi isteyip 'Yasin bu işi yapamaz, zaten takip ediyoruz' dediler" ifadesini de doğruladı.

AVUKATA 'DELİ' DEDİ
Coşkun İğci'nin ifadesinin ardından avukat Fuat Turgut, Erhan Tuncel'e Emniyet Müdürlüğü'nden aldığı net maaşı ile bunu kimden aldığını sordu. Tuncel ise "Herhangi bir maaş almadım. Sadece kendileri ara ara diye ısrar ediyorlardı" cevabını verdi. Avukat Turgut, Samast'a da soru soracağını söyledi. Ancak Samast, "Beni o deli ile muhatap etmeyin" dedi. Daha sonra söz alan Yasin Hayal ise, "Medya mensuplarına saygılarımı sunuyorum. Onların huzurunda Türk İslam âleminin lideri sayın Muhsin Yazıcıoğlu'nu selamlıyorum. Ey Müslümanlar, ey Alperenler kalbinizi ferah tutun. BBP iktidara gelene kadar bu kervan yürümeye devam edecek" dedi. Mahkeme, Tuncel'in 26 Haziran 2008'de verdiği dilekçedeki "Memduh", "Özgür", "Ahmet" ve "Kürşat" kod adlı savunma tanıklarının kimliklerinin belirlenmesi için Trabzon Emniyet Müdürlüğü'ne yazı yazılmasını kararlaştırdı. Mahkeme heyeti suçta kullanılan silah için uzman bilirkişi raporu isterken, 2 polisin tanıklığına başvurulmasını istedi. Duruşmaya ara verildiği öğle saatlerinde rahatsızlanan Rakel Dink ise öğleden sonra duruşmaya katılmadı.