kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İddianame Cuma günü savcılıkta

Yeni Haber
''Ergenekon'' soruşturması kapsamında hazırlanan ve bitme aşamasına gelen iddianamede, aralarında emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile İşçi Partisi Genel Başkanı (İP) Doğu Perinçek'in de yer aldığı 48'i tutuklu 85 sanığın bulunduğu belirtildi.

12 Haziran 2007'de, Ümraniye'de bir gecekonduda el bombaları ve fünyelerin elde edilmesi sonrası açığa çıkartıldığı kaydedilen ''Ergenekon Terör Örgütü'ne ilişkin iddianamenin hazırlanması konusundaki çalışmalar sürüyor.

Yazımı biten iddianamenin, halen Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) sistemine aktarılarak kayıt edilmesi işlemine devam ediliyor.Bu işlemin bitmesinin ardından tamamlanacak iddianamenin, önümüzdeki Cuma gününe kadar İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sunulacağı öğrenildi.

DANIŞTAY SALDIRISI'NA 60 SAYFA AYRILDI

İddianamede, emekli Tuğgeneral Veli Küçük ve İP Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de bulunduğu 48'i tutuklu, toplam 85 sanığın yer alacağı kaydedildi.

Toplam 40 bölümden oluşan ve 2500 sayfa olması beklenen iddianamenin 60 sayfasında sadece ''Danıştay Saldırısı''nın ele alındığı belirtildi. İddianamede, ayrıca suikast sonucu öldürülen bazı kişilerin de adının geçtiği öğrenildi.

EK İDDİANAME

Son operasyonda gözaltına alınarak ve tutuklanmalarına karar verilen ADD Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur, emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve ATO Başkanı Sinan Aygün ile diğer 7 tutuklu şüphelinin de aralarında bulunduğu kişiler hakkında ise ek iddianame düzenleneceği ifade edildi.

SORUŞTURMA SÜRECİ

''Ergenekon Soruşturması'' kapsamında, son olarak gözaltına alınan kişilerden önce, emekli Tuğgeneral Veli Küçük ve İP Genel Başkanı Doğu Perinçek ile Kuddusi Okkır'ın da bulunduğu 49 kişi tutuklanmıştı. Bu kişilerden sağlık sorunları nedeniyle tahliyesi kararlaştırılan Okkır, tedavi gördüğü Edirne'deki Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde hayatını kaybetmiş ve tutuklu kişi sayısı 48'e düşmüştü.

Olaya ilişkin son operasyonda gözaltına alınan kişilerden Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur, emekli Orgeneral Hurşit Tolon, ATO Başkanı Sinan Aygün, emekli Albay Hasan Atilla Uğur, Osman Gürbüz, Barbaros Hayrettin Altıntaş, İbrahim Özcan, Birol Başaran, Durmuş Ali Özoğlu ve Kemal Aydın tutuklanmıştı.Bu kişilerin de tutuklanmasıyla, geçen yıl başlayan soruşturma kapsamında şu ana kadar tutuklananların sayısı 58'e yükselmişti.

Son operasyonun ardından adliyeye sevk edilen Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay, Halka ve Olaylara Tercüman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ufuk Büyükçelebi, İP Öncü Gençlik Genel Başkan Yardımcısı Tunç Akkoç, Prof Dr. Ercüment Ovalı, yazar Erol Mütercimler ile Türkiye Gençlik Birliği'nin önceki Genel Başkanı Adnan Türkkan'ın da bulunduğu 11 kişi ise savcılık ya da mahkemeden serbest bırakılmıştı.