kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Adalet Bakanlığı'ndan Okkır'ın ölümüne soruşturma

Yeni Haber
Adalet Bakanlığı, Kuddusi Okkır'ın ölümüyle ilgili olarak tedavi sürecinde bir aksama olup olmadığı ve sorumluların bir ihmalinin bulunup bulunmadığının tespiti amacıyla iki müfettişin görevlendirildiğini ve soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Adalet Bakanlığı, Ergenekon soruşturmasında tahliye olduktan sonra tedavi gördüğü Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybeden işadamı Kuddusi Okkır'ın, hastalanma ve tedavi süreciyle ilgili olarak çıkan haberler üzerine bir açıklama yaptı. Açıklamada, 23 Haziran 2007 tarihinde tutuklanan Okkır'ın, tutuklu bulunduğu süre içinde geçirdiği hastalıklar ve uygulanan tedaviler anlatıldı. Okkır'ın 8 Mayıs 2008 tarihinde Bayrampaşa Devlet Hastanesi'nde yapılan muayenesinde "majör depresyon + solda bronşektazi" tanısı ile ilaç tedavisi önerilerek ceza infaz kurumuna iade edildiği belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Ancak kuruma kabulü sırasında yapılan muayenesinde genel durumunun düzelmediğinin anlaşılması üzerine acil olarak Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine (Edirne) sevk edilerek yatışı sağlanmıştır. Durum, Okkır'ın oğluna cep telefonuyla irtibat kurularak bildirilmiştir.

Okkır, 9 Mayıs tarihinde Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi acil servisinde muayene edildikten sonra mahkûm koğuşuna yatırılmış, burada göğüs hastalıkları bölümü başkanı ve doktorları tarafından muayene edilerek tedavi uygulanmıştır. 29 Mayıs'ta kemik iliğinden biyopsi alınmış, 5 Haziran tarihinde kemik iliği biyopsisi üzerinden yapılan patolojik inceleme sonucu kanser teşhisi konulmuştur. Onkoloji bölümündeki odaların dolu olması nedeniyle 11 Haziran'da onkoloji bölümü servisine yatırılmıştır.

Trakya Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezinin 30 Haziran tarihli yazısı ile ekindeki Onkoloji Bilim Dalının raporu, 1 Temmuz günü saat 9.27'de Kurum Müdürlüğü'ne faks ile ulaşmıştır. Söz konusu yazı, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 1 Temmuz tarihinde İstanbul 13. Ağrı Ceza Mahkemesine faksla gönderilerek tahliye talep edilmiştir. Aynı gün, tutukluluk halinin mahkemece kaldırılması üzerine Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'na müzekkere yazılarak hastanede tedavisi süren Okkır'ın tahliye işlemi gerçekleştirilmiştir. Bu süreçte yapılan tüm tedavi giderleri devlet tarafından karşılanmıştır.

Ayrıca Bakanlığımız, Okkır'ın ölümüyle ilgili olarak tedavi sürecinde bir aksama olup olmadığı ve sorumluların bir ihmalinin bulunup bulunmadığının tespiti amacıyla iki müfettiş görevlendirerek soruşturma başlatmıştır."

(ANKA)