kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Çalık Holding'ten açıklama

AA
Yeni Haber
Çalık Holding, "Holding ve Burak Örnek bağlantısının profesyonel bir iş adamıyla Çalık Grubunun her zamanki yaklaşımı olan etik kurallar ve yasalar kapsamında bir iş ilişkisi olup, ima edildiğinin aksine ailesel kimlikler ve bağlantılarla uzaktan yakından ilgisi bulunmadığını" bildirdi.

Çalık Holdingden, son günlerde holdinge ilişkin "haber ve yorumlar"a ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Naturelgaz A.Ş'nin sıkıştırılmış doğal gaz (CNG) dağıtımı konusunda faaliyet gösteren bir şirket olduğu ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından verilen izin ile hizmet verdiği belirtildi.

CNG'nin dünyada başlıca uygulama alanının oto gaz olarak kullanılması olduğu kaydedilen açıklamada, şöyle denildi: "Çalık Enerjinin doğal gaz tecrübesi ve Altındağ Grubunun LPG oto gazdan gelen tecrübeleri bir araya getirilerek Naturelgaz A.Ş. faaliyetlerine başlamıştır. Bu noktada bu iki grubu birbiri ile tanıştıran kişi iş adamı Burak Örnek'tir. Naturelgaz A.Ş'nin yüzde 50 hissesi Çalık Grubuna, diğer yüzde 50 hissesi ise Altındağ Grubuna (Goldenberg ailesinin şirketi Altındağ Yatırım A.Ş.) aittir. Eşit hisseli bir yapıdaki bu şirkette yönetim kurulu, 2 Çalık üyesi ve 2 Goldenberg üyesinin yanında bu ticari birlikteliğe vesile olan Burak Örnek'ten oluşmaktadır. Çalık Holding ve Burak Örnek bağlantısı, profesyonel bir iş adamıyla Çalık Grubunun her zamanki yaklaşımı olan etik kurallar ve yasalar kapsamında bir iş ilişkisi olup, ima edildiğinin aksine ailesel kimlikler ve bağlantılarla uzaktan yakından ilgisi bulunmamaktadır. Bu yaklaşım, yıllardır 'güven' temeli üzerine kurulmuş olan ve ülkemize katkılarıyla başarıları ulusal ve uluslararası tüm iş çevrelerince takdir gören grubumuzun genel prensibiyle de kesinlikle örtüşmemektedir. Grup olarak, bugüne kadar iş ilişkisi içinde bulunduğumuz ortaklarımızı ve bünyemizde görev yapan yöneticilerimizi münhasıran, uluslararası platformdaki üstün tecrübeleri ve elde ettikleri başarılar ışığında, tamamen liyakatleri kişisel performans, iş kapasiteleri, etik duruşları ve grubumuz faaliyet alanlarına uygunlukları etrafında değerlendirdik ve bundan sonra da aynı yaklaşım grup olarak temel hareket noktamız olacaktır. Diğer yandan Çalık Grubu şirketlerinin sosyal sorumluluk kapsamında yıllardır kültürel, sanatsal, eğitim ve sportif pek çok etkinliğe ve yatırıma sponsor olduğu kamuoyunun malumudur. Durum böyle iken, iş dünyasında açık ve şeffaf çalışma biçimiyle elde ettiği başarılarla ülkemiz için katma değer yaratmış olan grubumuzla ilgili kamuoyu nezdinde olumsuz bir intiba bırakmaya yönelik 'doğru olmayan' haber ve yorumların yer alması ve bunların belli çevreler tarafından ısrarla gündeme getirilmesi suretiyle kamuoyunun meşgul edilmesi, bizlere bu haber ve yorumların 'iyi niyetli' olmadığını düşündürmektedir. Bu vesileyle, kişi ve kurumları yıpratmaya yönelik maksatlı bir çabanın ürünü olan tüm haksız ve gerçek dışı haber ve yorumları kesin bir dille reddediyoruz."