kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
RAHŞAN GÜLŞAN

Selülit sekse engel olamaz!

Bizim gazetenin Pazar Eki'nde, sağlık prensesimiz Esra Tüzün, her hafta çok eğlenceli bir konuyu iki farklı uzmana sorup, iki farklı dünya yaratıyor. Bu haftaki konusu süperdi: "Kadında selülit sekse engel mi?"
Dr. Akif Poroy ve Dr. Osman Şenel cevaplamışlar soruyu. Sayın Poroy daha aklıselim davranmış. Osman Şenel ise popüler kültüre yenilmiş. Şimdi konu hafiften bana da dokunduğundan (gerçi bende selülit yok ama:), bir otorite olarak Esra'nın sorularına alternatif cevaplar veriyorum...

* Selülitli kadın daha mı seksi?
Kesinlikle daha seksi. Kim tersini söylerse halt etmiş olur. Modanın yarattığı kadın prototipi ne yazık ki saçma, fazla ticari ve sinir bozucu!

* Selülit, seksi görünmeye engel mi?
120 kilo bile bir kadının seksi görünmesine engel olamaz. Bacaklardaki küçücük pürüzler mi engel olacakmış? Hayata, neresinden nasıl baktığın ve bu ışığı nasıl yansıttığın önemlidir!

* Kadın mutlaka selülitsiz mi olmalıdır?
Yok deve. Kasaptan sipariş mi veriyoruz: "Hikmet Abi, benim kızın baldırındaki yağları biraz temizle, abi selülitleri ayır, sonra dişimin arasına takılıyor!" Erkekler selülitsiz bacak arayacağına; sevecen, ortak yaşamı becerebilecek 'insan' aramalılar.

* Erkeklerin "Bu kadın selülitli" diye bir kadını itici bulmaları normal midir?
Valahi çaçaron X-Large yazarınızın bile konuya verecek farklı bir cevabı yok: Evet normaldir ama normal kimdir belli değildir. Her normal de muhakkak normal midir? Delilik çoğunluksa normallik delilik midir? Kırk küp, kırkının da kulpu selülitli küp...

* Kusursuz bir vücut ile en seksi kadın vücudu aynı şey mi?
Bak bu soru çalıştığım yerden çıktı... Din ile imanın kimde olacağı belli değildir. Sekste güzel vücut kadar zeka da önemlidir. Güzellik bir süre sonra sıradanlaşabilir. Ama zeka, eğlenceyi her durumda arttırmayı bilir.

* Bir kadını sevgilisi, "Selülitin var" diye eleştiriyorsa kadının tepkisi ne olmalıdır?
Çanta veya ortam müsaitse cam kül tablası gibi sert bir objeyi sevgilisinin kafasına indirmeli ve "Senin de beyninde selülitlerin var ama ben senin yüzüne vuruyor muyum sevgilim" diye sevecen ve ikna edici bir ses tonuyla konuşmalıdır.

Konunun gözüne giren not: Selülit melülit hikaye. Benim gibi çok şişman bile olabilirsiniz. Ama bu kendini hayatın nimetlerinden geri koyacağınız anlamına gelmez. Klişe olacak ama iyi sekse giden yol önce kendini sevmekten ve güvenini kaybetmemekten geçiyor. Belki ben veya siz selülitli okur, birçok selülitsiz abladan daha renkli geceler geçiriyoruzdur...