kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Aklı hiçbir şeye çalışmayan şarkıcı modeli değilim

İPEK DURKAL - GÜNAYDIN
Son yıllarda adı meslektaşlarıyla girdiği polemiklerin içinde anılan Bengü bu durumdan rahatsız. "Oltaya geldim" diyen güzel şarkıcı 'Gezegen' adını verdiği dördüncü albümü ile yine gündemde..
Dördüncü albümü 'Gezegen'i geçen hafta dinleyicisiyle buluşturan Bengü'nün heyecandan içi içine sığmıyor çünkü her yerde onun şarkısı çalıyor. Her ne kadar babası mayokinili albüm fotoğraflarına biraz bozulsa da Bengü bu çalışmasının da arkasında: "Bu bir yaz albümü. Yakışmayan bir şey de giymedim yani. Pardösü mü giyip çıksaydım!"

* Bir önceki albümün çıkış şarkısı da Serdar Ortaç'ındı. Bir ortaklık mı oluştu aranızda?
Evet, 'Korkma Kalbim' de Serdar Ortaç bestesiydi ve bana düet desteği de oldu. Onun bestelerini kendime yakıştırarak söylüyorum, ki o da öyle düşünüyor. Arkadaşlığımı da seviyor Serdar.

* Vokalistliğini yaptığınız ve sizin ilk albümünüzü çıkaran Kenan Doğulu'dan şarkı yok ama hiç albümde...
Kenan'dan olmadı.

* Dostluk kalmadı mı aranızda?
Tabii eskisi gibi değiliz. Ama benim değer verdiğim insanlardır onlar. (Kenan-Ozan Doğulu) Müzikal anlamda örnek alırım. Fakat Serdar ile başka bir ilişkimiz var. Beni sevdiğini, kardeşi gibi gördüğünü biliyorum. Hepimizin etrafında olan, sahte dostluklardan değil bizim aramızdaki.

* Demet Akalın size 'müsamere kızı' demişti. Böyle olmanın bir sakıncası var mı?
Bence yok. Çünkü bu karmaşanın içinde 'müsamere kızı' kalabilmek çok önemli. 17 yaşımdan beri sahnedeyim. Hem ünversiteyi okudum hem de ailemin ve kendimin yüzünü yere düşürecek bir şey yapmadan sahneye çıktım. Çok şükür adım hiçbir kötülüğe, skandala karışmadı. Kültürlü ve eğitimliyim. Onun için 'müsamare kızı' çok cici bir yaklaşım bence. Geçen yıl 'Korkma Kalbim' patlamıştı ve bizi kıyaslıyorlardı. O, kendince şunu demeye çalıştı: "Ben koskoca Demet Akalın'ım. Beni öyle kızlarla karşılaştırmayın." Ama ben hiç bozulmadım yani.

PARDÖSÜ MÜ GİYEYİM!
* Mayokinili albüm fotoğrafları 'müsamere kızı'na bir yanıt olabilir mi?
Hiç öyle düşünmedim. Bu bir yaz albümü. Havuzda çekilmiş fotoğraflar... Sporla iyi bir vücut yapmaya çalıştım. Yakışmayan bir şey de giymedim yani. Pardösü mü giyip çıksaydım! Gencim ben, 28 yaşımdayım. Popüler bir iş yapıyorum ve bunun içinde görsellik de var. Hiçbir zaman bu mayokini benim sesimin önüne geçemez. O yüzden rahat rahat giydim.

* Ama evde biraz sorun olmuş galiba...
Evet, babam takıldı bu duruma. Yanlış anlaşılsın istemiyor ailem, "Senin sesin yok mu da mayokini giyip çıkıyorsun, ne ihtiyacın var!" diyorlar. Anlatamıyorum bir türlü! Görsel olarak bir bütünlük bu. Rafta duran bir albüm kapağı. Duruş ucuz değil. Lara Sayılgan çekti fotoğrafları. Sonuçta babama da hak veriyorum ama...

* "Fotoğraflarımda fotoşop kullanmadık" demişsiniz. Bu da bir gönderme mi?
Basın toplantısında sorulduğu için yanıtladım. Bu da ne kadar büyütüldü. Sorulmasa söylemezdim ki...

* Bebek'te üç beş tur atmakla şarkıcı olunmuyor mu?
Herkesin seçimi ayrı. Benim şarkılarım da popüler kültüre hitap ediyor ama bir şey anlatıyor. Hiçbir anlamı olmayan, laf kalabalığından ibaret bir sürü şarkı var. Demet Akalın mankenlikten gelmesine rağmen bence iyi şarkı söylüyor. 'Bebek'te üç beş tur' yerine bence daha iyi bir şarkı bulup söyleyebilirdi.

* 'Polemik kraliçesi' de dediler size...
Değilim ama, sordular söyledim. Ben aklı hiçbir şeye çalışmayan şarkıcı modeli değilim. Tabii öyleleri de var, onları kötülemek için söylemiyorum ama birileri konsere geliyorsa, para verip albümümü alıyorsa, gece rüyasında beni görüyorsa ve benim şarkımda ağlıyorsa bu benim için çok büyük sorumluluk.

GURURUNUN ÖNÜNE GEÇEN ADAM
* Son aylarda adınız birkaç isimle birden aşk dedikodusuna karıştı. İçlerinde doğru olan var mıydı?
Bugüne kadar az insanla ve uzun süreli ilişkiler yaşadım. Ben hiç nişanlanmadım mesela...

* Peki bir gece kulübünde sizin için kavga etti mi birileri?
Üzerinden çok zaman geçti. Konuşmak doğru mu bilmiyorum ama o kavgada nedenin ben olduğumu düşünmüyorum. Hiçbir zaman uğruna kavga edilecek kadın olmayı istemedim ben...

* Uğruna ne yapılacak kadın olmayı istersiniz?
Aşk uğruna gururunun önüne geçen adam isterim ben. Gelip karşıma, "Ben senin için hâlâ ölüyorum" diyebilecek yüreğe sahip, beni gerçekten sevecek adam olması lazım. Albümümde 'Doya Doya Tat' diye bir şarkım var. Eski sevgiliye bunu anlatıyor: Gurur aşkın önüne geçiyorsa o aşk, aşk değildir bence.

* Hiç yaşadınız mı böyle bir şey?
Gururundan, "Yok abi ben bir daha geri dönmem" deyip beni kaybeden birileri oldu tabii ki.

* Akın Altan ile fotoğraflarınız yayımlandı. Bu ilişki doğru mu ya da devam ediyor mu?
Aslında özel hayatımla ilgili konuşmayı sevmiyorum. Çünkü aşkın her halini kişinin kendi içinde yaşaması gerektiğini düşünüyorum. Ama herhalde gözümden mutluluğum anlaşılıyordur. Şu kadarını söyleyeyim; çok değer verdiğim bence her şeyin yolunda gittiği çok güzel bir ilişki yaşıyorum. Artık gerçek aşkın, gerçek sevginin, gerçek birlikteliğin farkındayım.

* Bu şöyle bir duygu değil mi; her son albüm en iyi albümdür her son ilişki en iyi ilişkidir...
Bilmem, şu anda öyle hissediyorum...
Haberin fotoğrafları