kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Mutfak bana evcilik oyunu hissi veriyor!

Yemek yapmayı ve yedirmeyi çok seven Yasemin Hadivent: Mutfak benim için bir oyun alanı. Yaptığım tüm işlerde olduğu gibi mutfakta da eğlenerek çalışmayı severim..
İLİŞKİLİ HABERLER
Mutfak bana evcilik oyunu hissi veriyor!
Yasemin Hadivent, en sevdiği yemeğin makarna olduğunu; pilav, kek ve makarnayı ise çok güzel pişirdiğini söyledi. Pınarım dergisi için mutfağa giren Hadivet, 'sosisli patates sufle' pişirirken yemekle ilgili soruları da yanıtladı.

* Evde olduğum günlerde mutfağa girmeye çalışıyorum. Aslında zamanım olsa çok güzel yemekler yapacağım fakat olmuyor. Makarna çok seviyorum. İtalyan yemeklerini öğrenmek üzere kursa gitmeyi çok istiyorum.

BAMYA VE MANTAR ASLA!

* Pilav ve kek yapmaya bayılıyorum. İyi de yaptığımı söylerler. Özellikle pilav konusunda çok hassasım. Pilavın tane tane olması gerekir, herkes iyi pilav yapamaz.

* Benim için yemek yapmak, evcilik oyunu gibi. Mutfak da oyun evi, yani evcilik oyunu oynadığım bir yer... Eğlenmeden yaptığım hiçbir işten keyif almıyorum.

*
Yemek yapmayı, yemeye tercih ederim. Her çeşit yemeği öğrenip, pişirebilirim ama bamya ve mantar yapmam. Makarnalara asla mantar koymuyorum. Ben her ne kadar yemesem de ileride çocuğuma yemesi için bamya ve mantar pişirebilirim.

HER PAZAR BALIK YERİM
* Hassas bir damak zevkim var. Çok yemek seçerim. Eti seviyorum, ama her türlü eti yiyemiyorum. Daha çok dana etini tercih ediyorum. Sebze ve meyve ağırlıklı besleniyorum. Karbonhidrat çok tüketiyorum.

*
En sevdiğim yemekler spagetti bolonez, kırmızı biber dolması, balık, ıspanak, mantı, pilav ve makarna. Istakoz ve yengeç gibi deniz ürünlerini hiç yiyemiyorum. Sushi'yi de sevmiyorum. Ama Çin yemeklerini sevdiğimi söyleyebilirim.

* Üç öğün düzenli yemek yemeye çok dikkat ediyorum. Ama gün içinde koşuşturmaca sırasında unutabiliyorum. Bu yüzden kahvaltıya çok önem veriyorum. Bal, tereyağı, zeytin, domates, salata ve yumurta yemeyi hiç aksatmam.

*
İki günde bir makarna yiyorum. Kilo sorunum yok ama akşamları çok yemiyorum, küçük bir porsiyon et yemeye gayret ediyorum. Her pazar balık, her akşam mutlaka meyve yiyorum. Sık sık taze portakal ve nar suyu içerim. Sütü ihmal etmem.