SRI Lankalı Çay Profesörü Bernard Holsinger, çay üretiminde önemli oyuncu olan
Türkiye'nin ciddi bir sorunla karşı karşıya olduğunu vurguladı. Holsinger, bir çayın ticari ömrünün 70-80 yıl olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Sri Lanka'da çay üretimi 1867'de başladı. Ancak 1945'te de çay ocakları yenilendi. Ülkenin yüzde 80'i çayını yeniledi.
Türkiye'de bu oran yüzde 1 bile değil. Geç kalınırsa çay üretimi ciddi tehlikeye girer ve ithalat yapmak zorunda kalırsınız."
Yayın tarihi: 7 Temmuz 2008, Pazartesi
Web adresi: http://www.sabah.com.tr/2008/07/07//haber,FC0DB1E9C8914EB9967785696D086911.html
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2008, TURKUVAZ GAZETE DERGİ BASIM A.Ş.