kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Ferit Bey'in babası Ayhan Şahenk 50'li yıllarda VW Beetle kullanmış

'Senaryomuzda 2001 yılına benzer ekonomik bir kriz yok'

Siyasi çalkantıları senaryolaştıran Volkswagen Genel Müdürü Uygun, 2001 yılına benzer bir kriz beklemediklerini açıkladı..
Ekonomik ve siyasi krizlerden en çok etkilenen sektörlerin başında otomotiv geliyor. Bu yüzden Türk otomotiv sektörünün büyük oyuncuları, hem dünyadaki hem de Türkiye'deki gelişmeleri yakından takip ediyor. ABD'de mortgage kriziyle tüm dünyada patlak veren dalgalanma ile birlikte AKP'nin kapatma davasının sonuçlarının ekonomide yaratacağı olası krizleri de senaryolaştıran otomotivciler, kriz beklentisi içinde değil. Bunlardan biri de Doğuş Otomotiv'in cirosunun yüzde 80'ini sağlayan Volkswagen. Doğuş Oto-Volkswagen Genel Müdürü Vedat Uygun, yaşanabilecek tüm olumsuzluklara rağmen ekonomide bir kriz beklentisi içinde olmadıklarını söylüyor. Doğuş Otomotiv'in senaryosunda kriz olmadığıni belirten Uygun, "Binek otomobil pazarında yıl sonunda 360 bin adetlik satış öngörülüyordu. Olumsuzluklar satışları 340 bin hatta 300 binlere kadar geriletebilir. Fakat, 2001 yılındakine benzer bir kriz beklemiyoruz" dedi.

GENİŞ MODEL YELPAZESİ
19 yıl aradan sonra yeniden üretimine başlanan Scirocco'nun Portekiz-Lizbon'da yapılan basın toplantısında sorularımızı yanıtlayan Uygun, yeni modellerle Volkswagen'in Türkiye'deki pazar payının 2008 sonunda yüzde 8'e çıkacağını söyledi. Yeni Scirocco'nun yanı sıra Passat'ın CC modeli ve 4x4 Tiguan'ın da yıl sonuna kadar satışa sunulacağını anlatan Uygun, böylece VW ürün yelpazesindeki model sayısının 12'den 15'e çıkacağını hatırlattı. Uygun, "Scirocco ile yepyeni bir segmente giriyoruz. VW artık ailenin tüm bireylerine hitap edecek. Baba Passat kullanırken, anne Tiguan, ailenin gençleri ise Scirocco kullanacak. Türkiye'de en geniş model yelpazesine sahip marka olacağız" diye konuştu.