kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Mersin'de yangın faciası: 2 ölü

Yeni Haber
Mersin'in Gülnar ilçesinde çamlık alanda çıkan ve çevredeki evlere sıçrayan yangında 2 kişi feci şekilde can verdi.

*YANGINDAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Kavakoluğu ve Korucuk köyleri yakınındaki çamlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangının, yerleşim alanında da etkili olduğu ve bazı evlerin zarar gördüğü belirtildi.

Orman Bölge Müdürlüğüne ait helikopter ve çok sayıda arazözle müdahale edilen yangının, poyrazın da etkisiyle dağlık kesimden deniz yönünde ilerlediği öğrenildi.

Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara'nın yangın alanına gittiği, Kaymakam Mehmet Yıldırım'ın da bölgedeki çalışmalara katıldığı belirtildi.

GÜLNAR'DAKİ ORMAN YANGINI: 2 KİŞİ YANARAK ÖLDÜ

Mersin'in Gülnar ilçesinde, çamlık alanda çıkan yangında, ilk belirlemelere göre 2 kişinin yanarak öldüğü bildirildi.

Kavakoluğu ve Korucuk köyleri yakınındaki alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın rüzgarında etkisiyle genişledi. Yerleşim alanında da etkili olan ve bir eve sıçrayan yangında Hatice Kırlangıç (35) ile Fatma Bulut yanarak öldü. Dumandan etkilenen bazı köylülerin Gülnar Devlet Hastanesine kaldırıldığı belirtildi.

Orman Bölge Müdürlüğüne ait helikopter ve çok sayıda arazözle müdahale edilen yangının, poyrazın da etkisiyle dağlık kesimden deniz yönünde ilerlediği, ekiplerin kontrol altına alma çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

Korucuk köyü muhtarı Mehmet Özmen, yangın nedeniyle köydeki evleri boşalttıklarını, vatandaşların endişe içerisinde olduğunu kaydetti.

DURUM TESPİTİ İÇİN BÖLGEYE 2 UZMAN AFET PERSONELİ GÖNDERİLDİ

Türk Kızılayı, Mersin'in Gülnar ilçesinde çıkan orman yangınında durum tespiti yapmak amacıyla 1 haberleşme aracı ve 2 uzman afet personelini bölgeye gönderdi.

Türk Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, yangın haberinin alınmasının ardından Türk Kızılayı Afet Operasyon Merkezi ve Mersin Şubesi alarm durumuna geçirildi.

Barınma ve insani yardım malzemelerinin bölgeye ulaştırılabilmesi için tüm hazırlıkları tamamlayan Türk Kızılayı, durum ve ihtiyaç tespiti yapmak amacıyla 1 haberleşme aracı ve 2 uzman afet personelini bölgeye gönderdi.

YANGIN, KAVAKOLUĞU, KORUCUK, LAPA, TEPE, DELİKKAYA KÖYLERİNDE ETKİLİ OLDU

Mersin'in Gülnar ilçesi belediye başkanı Ahmet Günel, yangının Kavakoluğu, Korucuk, Lapa, Tepe, Delikkaya köylerinde etkili olduğunu bildirdi.

Kavakoluğu ve Korucuk köyleri yakınındaki alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayılarak, çevredeki yerleşim alanlarına sıçradı.

Köylülerden Hatice Kırlangıç (35) ve Fatma Bulut'un yanarak öldüğü yangına, Mersin Orman ekiplerinin yanı sıra Adana, Kahramanmaraş, Denizli ve Antalya'dan da takviye ekipler gönderildi. Yaklaşık 50 arazöz ve 4 helikopterle müdahale edilen yangında, çok sayıda yangın müdahale ekibi görev alıyor.

Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, yangının Kavakoluğu, Korucuk, Lapa, Tepe, Delikkaya köylerinde etkili olduğunu, yangına müdahale için belediyenin tüm ekiplerini seferber ettiklerini söyledi. Günel, çevre il ve ilçelerden gelen helikopter ve arazözlerle de yangına müdahale edildiğini bildirdi.

5 KİŞİ DUMANDAN ETKİLENDİ

Bu arada, Korucuk köyü muhtarı Mehmet Özmen, köydeki tüm evlerin boşaltıldığını, vatandaşın endişeli olduğunu belirtirken, Delikkaya Köyü Muhtarı Mustafa Turgut da komşu köy Kavakoluğu yakınlarında başlayan yangının kendi köylerine sıçramaması için köy çevresindeki ekin tarlalarını traktörlerle sürdüklerini söyledi.

Turgut, iki kişinin öldüğü, çok sayıda hayvanın telef olduğu yönünde bilgi aldıklarını ifade ederek, yangının Tepe köyüne doğru ilerlediğinin bildirildiğini söyledi.

Öte yandan, köy sakinlerinden oldukları belirtilen ve dumandan etkilenerek Gülnar Devlet Hastanesine kaldırılan 5 kişinin ise sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

(AA)