kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
İbrahim Yetkin

Rusya ders oldu, tarım ilacı artık reçeteyle satılacak

Tarımsal ürünlerin ihracında yaşanan ilaç kalıntısı sorunu reçete formülüyle çözülüyor. 1 Ocak 2008'den itibaren tarımsal ilaçlar, reçete ile satılacak..
İLİŞKİLİ HABERLER
Rusya ders oldu, tarım ilacı artık reçeteyle satılacak
Rusya ile başta domates olmak üzere 5 üründe ilaç kalıntısı nedeniyle yaşanan sıkıntının ardından tarım ilaçlarına reçete gelecek. Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Genel Başkanı İbrahim Yetkin, Tarım Bakanlığı'nca yürütülen çalışma çerçevesinde 1 Ocak 2009 tarihinden itibaren tarım ilaçlarının reçete ile satılacağını bildirdi. Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılan Kuraklık Kararnamesi hakkında da bilgi veren Yetkin, kararname ile 36 ilin kuraklık kapsamına alınacağını ve dekar başına destek ödemesi yapılacağını belirtti.

ANNE SÜTÜNDE DE VAR
Yetkin, Ankara İçkale Otel'de düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de zirai mücadelede 1250 çeşit ilaç kullanıldığını belirterek, bu ilaçların önerilen zaman ve dozda kullanılmadığı takdirde insan sağlığına kalıcı zararlar verebildiğine vurgu yaptı. "Araştırmalara göre, gerek piyasada satılan et ve et ürünlerinde gerekse anne sütünde tarım ilacı kalıntısına rastlanıyor'' diyen Yetkin, hasat zamanında belirli bir süre önce kullanımı durdurulmayan tarım ilaçlarının etkisinin yıkamayla yok olmadığına'' dikkati çekti.