kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Bir yıl oldu, ne oldu?"

Yeni Haber
Hrant'ın arkadaşları adlı grup tarafından Dink davası başlayalı bir yıl olduğu belirtilerek, O.S.'nin artık 18 yaşından büyük kabul edileceğini ve Ogün Samast olacağı anımsatıldı. Bu durumun ise davanın sağlıklı yürütülmesi için bir umut olduğu kaydedildi.

Hrant Dink duruşmasının başladığı saatlerde "Hepimiz tanığız adalet istiyoruz" yazılı pankart açan Hrant'ın Arkadaşları Beşiktaş sahilinde toplandı. "Bir yıl oldu, ne oldu" yazılı dövizler taşıyan grubun duruşmayı izlemesine izin verilmedi. "Hepimiz Ermeni'yiz", "Adalet İstiyoruz" sloganları atan grup adına bir açıklama yapan Dansçı Zeynep Tanbay, Dink davasının bir yıl önce başladığını anımsatarak, "Cinayeti çok önceden bilen, göz yuman ya da umursamayan, belki de cinayete yardımcı olan görevlilerin çoğunun soruşturulamadığı, görevlerini sürdürdüğü bir yıl. Üstelik bu bir yıl içinde Hrant'ın katli için gerekli ortamı yaratmış olanların önde gelenlerinin devlet bağlantılı bir katliam çetesiyle ilişkileri ortaya çıktı" diye konuştu. Tanbay, Dink davasının Türkiye Cumhuriyeti için bir "namus" davası olduğunu ifade ederek şunları kaydetti:

"Bugünden itibaren katil zanlısının yaşı 18'den büyük kabul edilecek. O.S. bundan böyle Ogün Samast olacak ve dava kapalı kapılar ardında görülür olmaktan çıkacak. Davanın daha sağlıklı yürüyebilmesi için bir umuttur. Bugünkü duruşmada büyük ihtimalle soruşturmanın başından beri, gayet açık şekilde cinayet planından jandarmaya aylar önce haberdar ettiğini anlatan Coşkun İğci ifade verecek. Yasin Hayal'in eniştesi. Jandarmanın bilgisi olduğu halde, cinayeti önlemek için kılını kıpırdatmadığı yolunda bilmem kaçıncı iddia ortaya atılmış olacak."

Adalet istendiğini ve bu isteğin basit bir istek olduğunu söyleyen Tanbay, "Suçluları kollamayı bırakırsanız adaletin yolu açılır" dedi.

AA