kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Soyunma odasını ortak kullanan iki hakeme soruşturma

Abbas ÇAKAR SABAH
Kocaeli'nde kadın ve erkek hakem için antrenmandan önce aynı soyunma odasında uzun süre kaldıkları iddiasıyla idari soruşturma başlatıldı..
Kocaeli'nde 26 yaşındaki kadın futbol hakemi E.G. ile yine futbol hakemi olan E.D.'nin (25) yaklaşık iki ay önce, antrenman yapmak için gittikleri İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü'ne ait atletizm tesislerinde aynı odayı paylaştıkları iddia edildi.

GÖREVLİ RAPOR ETTİ
Tesiste görevli memurun iddiasına göre, iki hakeme de ayrı ayrı soyunma odalarının anahtarları verildi. Ancak iki hakemin ayrı odaları kullanmak yerine aynı odaya girdikleri ve uzunca bir süre içeride kaldıktan sonra belli aralıklarla ayrı ayrı odadan çıktıkları öne sürüldü. Tesiste görevli memurun durumu İl Hakem Kurulu'na rapor halinde bildirmesi üzerine genç hakemler hakkında inceleme başlatıldı. Bu arada söz konusu iddiaların yerel bir gazetede yayımlanması ili karıştırdı. İl Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Say, antrenman öncesi aynı odayı paylaştığı öne sürülen kadın ve erkek hakem hakkında inceleme başlatıldığını belirterek, "Kişilerle görüşüyoruz. İnceleme söz konusu. Ancak hem hakem camiasının hem de kişilerin haklarını korumalıyız. Haksız saldırıların yapılmasını istemiyoruz. Ahlaki ve etik değerlere önem vermeliyiz. Onlar bizim hakemlerimiz. Araştırırız, bir şey çıkarsa kamuoyu ile paylaşırız" dedi. İki futbol hakemi suçlama karşısında şaşkına dönerken, her ikisi de konu hakkında açıklama yapmalarının yasak olduğunu belirtti.
Haberin fotoğrafları