kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
BÖYLE BULUNMUŞTU

Evlat edinmek için öncelik Antalya'da

Veysi SAĞLAM SABAH
Antalya'da annesi tarafından çöpe atılan Hüseyin Can için SHÇEK Genel Müdürü, "İki günde en az 20 aile beni aradı. Ama öncelik Antalya'nın" dedi..
Antalya'nın Alanya ilçesinde akli dengesi bozuk annesi tarafından çöpe atıldıktan sonra devletin sahip çıktığı 1.5 yaşındaki Hüseyin Can'ın dramını SABAH'ta okuyan vatandaşlar, SABAH'ı ve Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'nu (SHÇEK) telefon yağmuruna tuttu. SHÇEK Genel Müdürü İsmail Barış, SABAH'ın haberinin ardından Hüseyin Can ile ilgili olarak yoğun telefonlar aldıklarını belirterek, "En az 20 kişi beni Hüseyin Can için aradı. Ona yardımcı olmak istediğini söyledi. Ben de kendilerine teşekkür ettim" dedi.

2-3 AYLIK MAHKEME
Barış, minik Hüseyin Can'ın evlatlık verilmesi için öncelikle hukuki sürecin tamamlanması gerektiğini belirterek, "Çocuğun anne ve babası yoksa, başka aileye verilmesi için en az 2-3 aylık mahkeme süreci gerektir. Çocuğun anne ve babası varsa velayetin düşürülmesi davası açılır. Mahkeme, çocuğun anne ve babasından alınmasına karar verdikten sonra sırada evlat edinmek için bekleyen insanlara verilir" diye konuştu.

2 BİN 500 AİLE SIRADA
Şu anda Türkiye genelinde 2 bin 500 ailenin evlat edinmek için sıra beklediğine dikkat çeken Barış, "Mahkeme, Hüseyin Can'ın aileden alınmasına karar verirse bu bebeğimizi ilk önce yaşadığı Antalya sınırlarında evlat edinmek için bekleyen ilk sıradaki aileye veririz. Öncelik kendi kentinedir. Eğer Antalya'dan isteyen çıkmazsa Türkiye genelindeki sırada bekleyene veririz. Türkiye genelinde talip çıkmazsa o zaman yurtdışında yaşayan sıradaki insanlara evlatlık veririz" dedi. Barış, "Cumhurbaşkanı dahi araya girse bu prosedür böyle işler. Yani evlat edinmek için sıra bekleyen aileler dışında bu çocuk kesinlikle kimseye verilemez" ifadesini kullandı.
Haberin fotoğrafları