kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE ÖZYILMAZEL

Festivalin adı Masstival

Rock'n Coke gruplar kuramayıp bu yıl 'Rock'n Fos' olunca 'Masstival' sazı eline aldı. Öyle bir sanatçı listesi yapmışlar ki, 'gitmemek ayıptır, yazıktır, günahtır' dedik; cumartesi Parkorman'da bittik. Zaten bu yaz tek festivalimiz, kaçırıp kusur etmeyiz! Geçen yıl Tori Amos, Lauryn Hill, Avril Lavigne üçlüsünden sonra bu yıl daha da uçmuşlar. Stereophonics, Alanis Morissette, Whitesnake, Def Leppard, Şebnem Ferah, Duman, Teoman gibi süper isimleri festivale katmışlar. Teo'yu cuma gecesi kaçırdık. Şimdi de geç kalıp Duman'ı yakalayamadık; yandık söndük aman aman aman... Elimizde Galler'den kopup gelmiş grup Stereophonics ve Alanis Morissette var. Bundan iyisi Şam'da kayısı. O zaman paatlicaz patlicaaz!

KELLY'NİN GÖZLERİ
Tuvalet sırasında kızlar küçük bardak biranın 6 YTL olduğuna haklı olarak isyan etseler de; uzun uzun tuvalet kuyrukları oluşsa da (ki tuvalet kuyruksuz festival olmaz! Olsa adı festival olmaz) kapı girişinden yemeklere, Parkorman'ın atmosferine dört dörtlük bir organizasyondu. Ekipteki herkese plaketlerini veriyoruz. (Tabii kene korkusu yaşayıp çimlere çıkmayan kız arkadaşımıza da ayrı bir plaket vermeyi ihmal etmiyoruz) 8 bin kişi boşuna akın etmemiş değil mi? Saatlerimiz 21.00, Stereophonics sahnede. İnanmazsınız, daha dakika bir solist Kelly Jones'un gözleri beni benden aldı... (Bir de Onur Baştürk'ün boynuna doladığı pembe-beyaz poşusu) Allah yaratmış valla. Canım benim. Performanslarına gelince, fazla söze gerek yok. Müthiş çaldılar. Bi daha, bi daha çalsalar, üç gün üst üste çıksalar gidilir. Konser sonrası durur muyum, kulise kaynadım. Baktım Stereophonics elemanları kulis bahçesinde şampanya ve bira içip açık büfede yemek yiyorlar. Henüz Alanis Morisette piyasada yok. Ben Stereophonics'in yan masasına çökmüş lokmalarını sayıyorum. Hadi çocuklar yemeğinizi yiyin de bi fotoğraf çekinelim. Menajerleri Chris'e kaş göz yapıyorum. 20 dakika sonra Chris "Hadi gel" buyuruyor. Beyaz döşenmiş, dağınık, dört bir yanda içki bardakları, tişörtler, kağıtlar olan kulislerine giriyoruz. Çok eğlenceliler, elimi sıkıyorlar, "Aman da kimler gelmiş" tadında hoş geldin yar kulisimizeee çekiyorlar. (Tamam! Biraz abarttım idare edin.)

ALANIS ALANA BAYILMIŞ
Sıra fotoya geliyor. Aralarına giriyorum, kızlar! Kıskandırmak gibi olmasın ama Kelly belime sarılıyor. Sonuç: Bakınız foto foto! Ve Kelly şampanyasını yudumlarken "Bugüne kadar gördüğümüz en güzel festival alanlarından biri burası" diyor. O sırada Alanis Morissette'nin giriş yaptığı haberi geliyor. Konser başlamak üzere desenize, hemen yerime koşuyorum. 80 dakikalık konserini 120 dakikaya çıkarıyor. Eski yeni şarkılarından söylüyor. 'Ironic', 'Thank You' derken bir festival gecesinin daha sonuna geliyoruz. Yazımı pazar sabah çiziktirdiğim için bu geceyi yazamıyorum, çarşamba devamını anlatırım. Bu arada ek bilgi: Alanis Morissette de Masstival'e bayılmış. Ekibine tüm alanın fotoğraflarını çektirip, bugünden tezi yok ben bunları isterim buyurmuş.