kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Son dönemlerde ekranda sunuculuğa ağırlık verdim

İLKER GEZİCİ - MAGAZİN
'Hayat Güzeldir' adlı dizide rol alan Cem Davran, TRT'de 'Büyük Hedef' adlı yarışma programının sunucusu olacak. Davran bir de türkü yarışması sunmaya hazırlanıyor..
* Nasıl bir yarışma olacak 'Büyük Hedef'?
Orijinal ismi 'Ring' olan bir bilgi yarışması. Ana haber bülteninden önce hafta içi dört gün yayınlanacak. Düğün pastası gibi iç içe geçmiş halkalardan oluşan ve soruları bildikçe yukarı doğru hızlı hızlı ilerleyen, izleyiciyi de yarışmacıyı da sıkmayan bir yarışma. 21 yarışmacıyla başlıyoruz. Büyük ödül 250 bin YTL. Kısa sürede soruları doğru yanıtlayan bu parayı kazanacak. Sadece bilgili olmak yetmiyor, hızlı da olmak lazım.

* Yarışmaya ne katacağınızı düşünüyorsunuz?
Ben kendi adıma formatın önüne çıkmamaya gayret ederim ama bu arada kendi kimliğimi de ortaya koyarım. Kendi bilgi ve birikimimle küçük komedi takipçiliğiyle tiyatral bir şey yaratıyorum.

TRT İLE UYUŞUYORUZ
* Bu yarışmaya sunucu olarak neden sizi seçtiler?
Ben zaten TRT kökenli sanatçılardan biriyim. TRT ile kimliğimiz, karakterimiz uyuşuyor. Daha önce 26 hafta 'Fırsat Bu Fırsat' adlı yarışma programını sunmuştum. Ama bu yarışmaları sunmak için sadece sunucu olmak yetmiyor. Bilgi birikiminin yanında Türkçe'ye de hakim ve çok kıvrak zekaya sahip olman lazım.

* Son zamanlarda sunuculuğunuz oyunculuğunuzun önüne geçti gibi...
Ben zaten son dönemlerde oyunculuktan çok, sunuculuk yapıyorum. Sunuculuk yapmak için tiyatrocu altyapısı gereklidir ama bu da yeterli değildir. Her tiyatrocudan sunucu çıkmaz ama her sunucunun mutlaka tiyatro altyapısı olmalıdır. Eylül ayında de yine TRT'de 'Sen Türkülerini Söyle' diye yeni bir yarışma programı sunacağım. Balkanlar'a ve Avrupa'daki Türkler'e açık, Eurovision formatında büyük prodüksiyonlu bir iş.

* 'Hayat Güzeldir' adlı diziniz de başladı. Diziden bahsedebilir misiniz biraz?
Ömer Bahtiyar adlı karısını kaybetmiş; çocukları ve baldızı ile birlikte yaşayan, şartları çok iyi olmayan bir ailenin reisini canlandırıyorum. Melek gibi, dünya iyisi özellikle günümüz şartlarında oldukça zor bulunacak bir baba. Tesadüf eseri, intihar etmeye hazırlanan bir kadını kurtarıyor. Bu olay hem kendisinin hem de ailesinin hayatının dönüm noktası oluyor.

* Daha önce yakışıklı, hazırcevap, çapkın rolleri canlandırıyordunuz. Bu kez biraz farklı galiba?
Burada tamamen farklı bir durum var. Aslında bu hoşuma da gidiyor. Televizyonda ilk defa diğer rollerimden epeyce değişik bir rolde oynuyorum. Saçlar sakallar beyazlamış, hafif kilolu, biraz içine kapanık biraz saf bir tip. Dizideki çocuklar bile "Yahu bu kadar saflık olmaz" diyorlar!
Haberin fotoğrafları