kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Alican Yarka - Cengiz Bozkurt - Billur Kalkavan - Murat Akkoyunlu - Hande Kazanova - Berksan - Özlem Yılmaz

'Servet Avcısı' eski Türk filmlerinden ilham aldı

HAYATİ GÖK / MAGAZİN
atv'nin yaz bombalarına bu akşam bir yenisi ekleniyor. Berksan ile Özlem Yılmaz'ın başrol paylaştığı 'Servet Avcısı', eski Türk filmleri tadındaki hikayesi ve traji-komik anlatımı ile herkesi ekrana bağlayacak..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Servet Avcısı' eski Türk filmlerinden ilham aldı
Zengin olmaya çalışan genç bir kız ile zengin kadınları tuzağına düşüren yakışıklı müzisyenin hikayesini konu alan 'Servet Avcısı', özgün senaryosu ile dikkat çekecek. Berksan ve Özlem Yılmaz, oldukça neşeli bir diziye başladıklarını belirterek, "Çok sevilen eski Türk filmlerini andıran, hiçbir yabancı projenin adaptesi olmayan bir dizi yaptık" dedi.

ZENGİN KOCA ARIYOR
* 'Servet Avcısı'nda olaylar nasıl gelişiyor ve siz hangi karakterleri canlandırıyorsunuz?
BERKSAN:
'Servet Avcısı' aslında tanıdık bir hikayenin günümüze uyarlanmış traji-komik anlatımı. Ben 'Kerem' adında ve amcasıyla yaşayan zengin bir işadamını canlandırıyorum. Müziğe ve özgürlüğüme çok tutkunum. Amcam beni bir şirket evliliği ile holdingleşme yolunda kullanmak istiyor. Bunu reddediyorum ve sokağa atılıyorum. Arkadaşım Sadık ile Kuşadası'na müzik yapmaya gidiyorum.
ÖZLEM YILMAZ: Ben de Zeynep'i oynuyorum. Zeynep zamanında çok seviyor, sevdiği adam ise parayı tercih ederek zengin bir kızın peşinden gidiyor. Zeynep buna çok içerliyor ve intikam almak için zengin koca bulmaya çalışıyor.

* Çekimleri nerede yaptınız?
B.:
Birkaç hafta Kuşadası'nda yaptıktan sonra İstanbul'a döneceğiz. 'Kerem' Kuşadası'nda bir otelde müzik yapıyor. 'Zeynep' oraya zengin koca bulmaya gelen servet avcısı bir karakter. Aramızda ister istemez bir çekim oluyor. Sürekli atışıyoruz ama içten içe birbirimize aşık olduğumuzu bilmiyoruz. İstanbul'a gelince aşkımız iyice alevlenecek.

* İzleyici hikayeyi nasıl bulacak?
B.:
Keyifle izleyecekleri bir dizi olacak. Moral bozan, çıkmazlara giren dizilerden değil. Kadromuz çok keyifli, birbirimizle kısa sürede kaynaştık. İzleyicinin alışık olduğu bir hikaye ama bölümler tahmin ettikleri gibi bitmeyecek. İddialı bir çalışma ve iddialı bir ekip. atv'de yayınlanması ise benim projeyi kabul etmemdeki en büyük etmenlerden birisidir.

* Sizi projeye çeken ne oldu?
Ö.Y.:
Benim eski Türk filmlerine karşı bir sempatim olduğu için sevdim ve kabul ettim. Hepimizin alışık olduğu Türk filmlerini andırıyor ama hiçbirinin adaptesi değil. 'Servet Avcısı' bağımsız bir dizi. Daha önceden çekilmiş filmleri tekrarlamıyoruz.

* Canlandırdığınız rollerle aranızda benzerlik var mı?
B.:
'Kerem'in planladığı hayatın dışında bir hayatının olması benimle benzeşiyor. Bütün sıkıntılarını anlattığı bir dostu var. En özel anlarında gitarına sarılan bir adam olması da örtüşüyor. 'Zeynep' ise birtakım etkilerden dolayı köşeyi dönmek istiyor ama o da gönlünün sesini tırtıklayan bir karakter. Zaten bizi bir araya getiren şey de bu olacak.

* 'Kerem' gibi özgürlük meraklısı mısınız?
B.:
Özgürlüğüme çok düşkünüm. Baskı kurulmasına gelemem.

* Peki 'aşk adamı' mısınız?
B.:
Kim aşk için yaşamıyor ki? Hepimiz her seferinde 'bir daha olmayacak' derken, üç gün sonra tekrar 'gönlüm bir kıpırdasın' demiyor mu?
Ö.Y.: Şimdi bir ciddi aşk var, bir de ciddi olmayan aşk var. Ben uzun süreli hiçbir ilişki düşünmüyorum!

* O nasıl oluyor?
Ö.Y.:
(Gülüyor)
B.: O başka bir boyuta açıldı...
Ö.Y.: (Gülüyor) Yani bir anlık var, bir de uzun süreli var. Ben uzun süreli bir ilişki düşünmüyorum şahsen. Mesela Zeynep ile Özlem'in karakterleri de mantıklı düşünen karakterler. Bana bu yönden benzese de o zengin koca arıyor; ben öyle bir şey aramıyorum. Zeynep'te intikam hırsı, biraz da kuyruk acısı var. Ben de o yok, çünkü gerek yok.
B.: Yağmurlu havada susuz kalmak ne demekmiş anlayınca, o zaman benim şarkılarımı dinlersin; slowlarımı. (Gülüşüyorlar)