kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

ABUZİTTİNCİM
Bu iş bizi bi iki yıl idare eder diye düşündüydüm ama düşündüğüm gibi olmadı.. Baksana Ergenekon'du, AKP'nin kapatılmasıydı, son gözaltılardı derken Avrupa Kupası sonrasındaki hava bitiverdi. Gene siyasete odaklandık kardeşim.
Maçlar boyunca hiç değilse gündem biraz değişmiş derinden bi "ohhh!" çekmiştik. Keşke bitmeseymiş bilader! Bu kupaların daha uzunu yok mu acaba onlara katılsak. Latin Amerika elemeleri mi ne vardı o da bitmiş. Diyeceksin ki "Latin Amerika"yla bizim ne ilişkimiz olabilir?"
Olamaz tabii de belki Şener Erzik devreye girer "Bizimkiler de host olarak katılsın" gibilerden bi girişimde bulunabilirdi.. Onlar da "höst" demezse şu günlerde de orada oynayıp, gündemi bi süre daha siyasetten ırak tutabilirdik. Fakat gene de bi umut var.
Dünya Plaj Futbol Şampiyonası'nın önümüzdeki haftalarda Marsilya'da başlaması lazım. Buna katılabiliriz. Bu bayağı bi ciddi şampiyona FIFA da destekliyor. Bizim çocuklar için de iyi olur.. Niye dersen moralleri yükselir. Sabah, Fransa'nın güney sahillerinde denize giriyorsun akşama maç var.. Pardon tam tersi.. Esas maç sabahları akşama da özel maçlar düzenlenebiliyor. Sonra katılan takımlara bak..
Bi kere İspanya var.. Sonra Portekiz, Rusya, Fransa..Hepsi ordalar Brezilya da var tabii.. Bayağı baba oyuncuların geleceği yazılıyor. Eğer başvuruda geç kalmadıysak bu fırsatı kaçırmamalıyız.
Hem milletçe gündemin bunaltısından kurtulmuş oluruz, hem takımımız Dünya Kupası elemelerinden önce moral takviyesi yapar, hem de gaztelerimize çok renkli konular çıkar.
Futbol var, plaj var, kum, deniz, bikinili kızlar var. Daha n'olsun yani?
Bu arada Abuzittincim, İmparator Türkiye'de kalmaya karar vermiş. Daha doğrusu Futbol Federasyonu Başkanımız, kendilerini ikna etmişler. Bazı gazte haberlerine göre Başkan, Terim'i ikna edebilmek için kesenin ağzını iyice açmak durumunda kalmış ki, bu ayda 300 bin YTL kadar bi rakam demekmiş.. "..Cumhurbaşkanı'nın aldığından kat kat fazla.." diyenler çıkacaktır ama adı üzerinde biri "cumhurbaşkanı" öteki "imparator" kardeşim..
Şimdi düşün, Fatih Sultan Mehmet hayatta olsaydı maaşı n'olurdu?
Herhalde Fatih Terim'inkinden çok çok aşağılarda olmazdı di mi ya ? Zaten kendi maaşını kendi saptardı ya o da ayrı mesele..
Yalnız şunu da önemle belirtmeliyim şayet Fransa'daki şampiyonaya katılacak olursak Fatih Terim'i asla götürmemeliyiz. Çünkü büyük takımların, Avrupa Kupası sonrası yaptıkları transfer teklifleri hepimizin malumu. Brezilya, son yenilgisinden sonra FIFA sıralamasında Dünya 4'üncülüğüne düştü. Tekrar eski itibarlarını kazanabilmek için Fatih Hoca'nın peşini bırakmayıp onu caydırabilir. Aman dikkat, Marsilya'daki şampiyonaya takımımız gitsin fakat Fatih Terim burada kalıp Bodrum'da tatiline devam etsin.
Aman ha!
Münasip yerlerinden öperim Abuzittincim.
Kardeşin Güneş.
Tecellister@gmail.com