kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Karpuz fiyatları yükseldi

Yeni Haber
Örtü altında yetiştirilen, dekarda masrafı 750 YTL'yi bulan ve alıcısı çıkmadığı için tarlada kalan karpuz üreticisini icralık yaparken, daha az masrafla yetiştirilen ve hasadına yeni başlanan tarla ürünü karpuz ise dekarı 750-1000 YTL'den satılmaya başlandı.

Adana'nın Ceyhan ilçesi Ziraat Odası Başkanı Yavuz Tezcan, Adana'da örtü altında yaklaşık 70 bin dekar alanda üretimi yapılan karpuzun bu yıl üreticisini hayal kırıklığına uğrattığını söyledi.

Dekara masrafı 750 YTL'yi bulan örtü altı karpuzun fiyatının pazarda 5 YKr'ye kadar düşmesi sonucu üreticinin ürününü tarlada bıraktığını anımsatan Tezcan, ''örtü altı karpuz üreticisini alacaklılarıyla icralık yaparken, hasadına bugünlerde başlanan ve daha az masrafla yetiştirilen tarla ürünü karpuzun dekarı 750-1000 YTL'den alıcı bulması üreticinin tesellisi oldu'' dedi.

Tezcan, Ceyhan ve çevresinde yaklaşık 5 bin dekar alanda tarla ürünü karpuz ekiminin yapıldığını ve bu alanlardan yaklaşık 30 bin ton üretim gerçekleştirildiğini kaydetti.

Tezcan, tarla ürünü karpuzun tarlada yüksek fiyattan alıcı bulması sonucu bir süre öncesine kadar market ve semt pazarlarında kilosu 5-15 YKr'ye kadar düşen karpuz fiyatlarının 35 YKr'ye kadar çıktığını da sözlerine ekledi.

(AA)