kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Ödüllü yönetmen Ceylan, doğup büyüdüğü Çanakkale'de bile yeterince tanınmıyor.

Nuri Bilge'yi iyi tanımayan Türkler espri konusu oldu

MEHMET ÇALIŞKAN - MAGAZİN
Cannes Film Festivali'nde en iyi yönetmen seçilen Nuri Bilge Ceylan'ı artık bütün Avrupa tanıyor ama Türk halkı ondan bihaber! 'Komedi Türk' adlı programda bu durumu ti'ye alan bir skeç yayınlandı.....
Nuri Bilge Ceylan, Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli yönetmenlerden. Bugüne kadar 'Koza', 'Kasaba', 'Mayıs Sıkıntısı', 'Uzak', 'İklimler' ve 'Üç Maymun' adlarında toplam 6 sinema filmi çekti. Bu 6 film ona, tam 15 önemli ödül kazandırdı.

CANNES ONU KONUŞTU
Ceylan, Avrupa'daki ilk ödülünü 'Uzak' adlı filmiyle 2003 yılında Cannes Film Festivali'nde kazandı. 'Uzak' Cannes'dan 'Büyük Ödül' olarak bilinen ikincilik ödülüyle döndü. Filmin başrolündeki Mehmet Emin Toprak ile Muzaffer Özdemir de 'En iyi Erkek Oyuncu' ödülünü paylaştı. Başarılı yönetmenin henüz Türkiye'de gösterime girmeyen 'Üç Maymun' adlı son filmi ise, geçtiğimiz mayıs ayında yine Cannes'da en çok konuşulan yapımlardan biri oldu. Ceylan festivalden 'En İyi Yönetmen' ödülüyle döndü.

SOKAKTAKİ CAHİL!
Ancak kazandığı başarılar onun Türkiye'de tanınmasına yetmedi. Öyle ki; doğup büyüdüğü Çanakkale'nin Yenice kasabasında bile Ceylan'ın kim olduğundan ve aldığı ödüllerden bihaber olanlar var. Fox TV'de yayınlanan, başrollerini Altan Erkekli ile Rasim Öztekin'in paylaştığı 'Komedi Türk' adlı skeç program, son bölümünde bu durumu ti'ye aldı. '5 yıldızlı otellerimizde her şey dahil, sokaktaki herkes cahil' adlı bir skeç hazırlayan program ekibi; Cannes denince Türk insanının aklına Ceylan'ın başarılarının yerine, bikinili güzel kızların geldiğini esprili bir üslupla anlattı.
Haberin fotoğrafları