kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
İl başkanları toplantısında Erdoğan’a ilkokul fotoğrafı hediye edildi.

'Cumhuriyetin hiçbir kurumu yıpratılmasın'

ANKARA
Erdoğan, Ergenekon tartışmaları için "sağduyu" çağrısında bulunarak "Özellikle asker, polis bütün güvenlik kurumlarımızı yıpratacak yorumlardan özenle kaçınalım" dedi..
Başbakan Tayyip Erdoğan, Ergenekon Soruşturması sonrası başlayan tartışmalara değinirken, tüm kesimleri sağduyulu davranmaya çağırdı. Erdoğan, "Özellikle asker, polis bütün güvenlik kurumlarımızı yıpratacak yorumlardan, özenle kaçınmalıyız" dedi. Partisinin il başkanlarına seslenen, Erdoğan şu vurguları yaptı:

* Son dönemde yaşananlar büyük dönüşümün sancılarıdır. Türkiye iç dinamikleriyle bu sancılı dönemleri atlatacak tecrübeye sahiptir. nToplumsal sağduyunun özenle korunması gereken bir dönemden geçiyoruz. Burada duygusallık olamaz.

* AK Parti'nin suçlamalarla birlikte anılmasını haksızlık olarak görüyoruz.

İDDİANAME

*
İddianame ortaya çıkmadan, savunmalar belli olmadan, olayın spekülasyonlara açılmasını, mesnetsiz bilgilerin ortalıkta dolaşması doğru değil.

* Başta medyamız olmak üzere herkesten ricam, hukuki süreci sıkıntıya sokacak eylemlerden kaçınmalıdır. Özellikle gerek asker, gerek polis bütün güvenlik kurumlarımızı yıpratacak yorumlardan, haksız eleştiri ve isnatlardan özenle kaçınmalıyız. Cumhuriyetimizin her kurumu muteberdir, önemlidir ve yıpratılmamalıdır. Erdoğan il başkanlarına "Moralinizi yüksek tutun. Kapansak da kapanmasak da yolumuza devam ederiz. Bu kervan yürür" dedi.