kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
MAHMUT ÖVÜR

İstanbul, deniz festivalsiz olur mu?

İçinden deniz geçen bir İstanbul'umuz var. Ama İstanbulluların denizle ilişkisi ne yazık ki hiç iyi değil.
Bunun en güzel örneği de bu koca şehrin bir "Deniz Festivali"nin olmaması... Bir süre önce Deniz Kültür Dergisi Vira'nın öncülük ettiği bir toplantıya katıldım. Sevgili dostlarım Hakkı Şen ve Ayşe Balcı yine kolları sıvamışlar... Aralarında benim de olduğum bir düzenleme komitesi oluşturarak, 2 yıl önce ilk kez yaptıkları İstanbul Deniz Kültür Festivali'nin ikincisini gerçekleştirmek istiyorlar.
Gerçekten denizi sevdirmek için hoş etkinliklerin düşünüldüğü, ünlü konukların çağrıldığı, denize kıyısı olan 27 ilin davet edildiği bir deniz festivali düşünülüyor. Bu "Avrupa Kültür Başkenti" İstanbul'a yakışmaz mı?
Elbette yakışır...
Ancak, festival komitesinin toplantısına başta Ulaştırma Bakanlığı Denizcilik Müsteşarı Hasan Nakipoğlu olmak üzere çok sayıda denizcilik kurumu ve sivil toplum örgütü temsilcisi katılırken, İstanbul şehrini temsil edecek Büyükşehir ve ilçe belediyelerinden kimsenin katılmaması çok dikkat çekiciydi. Biliyorum Beşiktaş Belediyesi her yıl benzer bir etkinlik düzenliyor.
Peki, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ne yapıyor?
O gün Festival Düzenleme Komitesi'ne, İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle koştuğumu ve konuya sıcak baktıkları bilgisini verdim. Ama aradan bir hayli zaman geçmesine rağmen bir dönüş olmadı.
Bu süre içinde İstanbul Deniz Ticaret Odası ve İzmirli sivil toplum örgütleri festivale destek olacaklarını açıkladı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden ise hala ses yok. Doğrusu denize ciddi yatırım yapan Başkan Topbaş'ın "Deniz Festivali" ne ilgi gösterip göstermeyeceğini dikkatle ve merakla izleyeceğim.