kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Prof. Ercüment Ovalı

Ergenekon'da Dink suikastı izi

Trabzon'da gözaltına alınan ünlü Prof. Dr. Ercüment Ovalı'nın Dink cinayeti ile bağlantısı araştırılıyor. Ovalı, 'büyük abi' Erhan Tuncel'i üniversitede "koruyan" isim olarak tanınıyor..
Trabzon'da Türkiye'nin tek bağışıklık tedavi merkezi olan Ati Teknoloji'nin Genel Müdürlüğü'nü yapan Prof. Dr. Ercüment Ovalı'nın, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in uğradığı suikastın "büyük abisi" Erhan Tuncel'in dersleri nedeniyle üniversiteden atılması gündeme geldiğinde, aracı olarak bunu engellediği iddia edilmişti. Açtığı muayenehane nedeniyle Sağlık Bakanlığı ile sorun yaşayan ve üniversiteden bu nedenle 1 yıllık ücretsiz izin aldığı ileri sürülen Prof. Dr. Ovalı'nın, Tuncel'i üniversitede idareye karşı "koruduğu" iddia ediliyor.

ÖNCEDEN BİLİYOR MU?
Polis sorgusunun tamamlanmasının ardından İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen Prof. Dr. Ovalı'nın Tuncel ile ilişkisi, Ergenekon dosyasına Dink suikastının da girmesine neden oldu. Polis, Ovalı'nın suikastla ilgisi olup olmadığını araştırmaya başladı. Polis ayrıca Prof. Dr. Ovalı'nın, Hrant Dink'in öldürüleceği yönündeki istihbarat bilgisini kasıtlı ihmal etmekle suçlanan, dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz'le ilişkilerini de araştırıyor. Öz'ün, gazeteci Ahmet Taner Kışlalı suikastında olay yeri inceleme ekibinde olduğu ve Ergenekon kapsamında gözaltına alınan emekli albay Hasan Atilla Uğur ile birlikte çalıştığı belirlenmişti.

KOBAY İDDİASI
Muhafazakârlığı ile tanınan Prof. Dr. Ovalı hakkında 2006 yılında Osman Özdemir adlı kişi, beyin tümörü nedeniyle hayatını kaybeden annesi Kezban Özdemir'i kobay olarak kullandığı iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu.