kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

FP savunmasından benzerlikler taşıyor

Ersan ATAR
AKP'nin savunmasında 2000'deki FP savunmasından çok sayıda paragrafı aynen aldığı belirlendi..
İLİŞKİLİ HABERLER
FP savunmasından benzerlikler taşıyor
Hakkındaki davayı "Google davası" olarak nitelendiren AK Parti'nin savunmasında, 2000 yılındaki Fazilet Partisi savunmasından çok sayıda paragrafı aynen aldığı belirlendi. Cemil Çiçek'in her iki davada da kullandığı ortak cümlelerden bazıları:
2000: Partiler, sosyolojik toplumsal gerçekliği yansıtan aynalar ise, aynayı kaldırmak, gerçeği kaldırmak anlamına gelmiyor. O gerçek, bir başka şekilde kendisini orta yere koyuyor.
2008: Partiler sosyolojik toplumsal gerçekliği yansıtan aynalar ise, aynayı kaldırmak gerçeği kaldırmak anlamına gelmiyor. O gerçek bir başka şekilde kendini ortaya koyuyor.
2000: Hukuku uygulayanların bu gerçeğin kavranması noktasında bir demokratik sabrı, toleransı ve kolaylığı göstermesi icap eder.
2008: Hukuku uygulayanların bu gerçeğin kavranması noktasında demokratik sabrı, toleransı ve kolaylığı göstermesi icap eder.
2000:
Demokratik toplumlar, alıngan toplumlar değildir. Hava bulutludan "vay bana niye planı dedin?" e giden, paslanmış mantık zinciri yoktur; bir halk deyişiyle, "leblebiden nem kapmak" da yoktur.
2008: Demokratik toplumlar alıngan da değildir. Hava bulutlu iken "vay bana niye ördek dedin"e giden çarpık bir mantık zinciri yoktur. Bir halk değimiyle "leblebiden nem kapmak" da yoktur. Çiçek her iki savunmasında da ülkeleri ailelere benzetip sorunlar olabileceğini, ama bu sorunların her zaman mahkemede cözülmemesi gerektiğini söylüyor.