kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Yollardaki tuvaletlerin pisliği bile benziyor!

23.06.2008
Faruk Pekin, Türkiye ve Ermenistan'ın ortak özelliklerinden birinin "tuvalet sorunu" olduğunu da söylüyor şakayla karışık. Ermenistan'da da özellikle şehirlerarası yollardaki tuvaletler feci durumdaymış.

İlk gün Erivan'ı gezen kafile ikinci gün tüm dünya Ermenilerinin kutsal merkezi olan Eçmiadzin Katedrali'ne hareket etmiş. Sonraki gün de muhteşem Ağrı Dağı manzarası eşliğinde Garni Pagan Tapınağı ziyaret edilmiş. Son gün Gürcistan'a geçmeden önce minibüslerle Varziya kaya kenti ve Kertvisi Kilisesi'ni gezen gruba Faruk Pekin bir de sürpriz yapmış; Ermeni sanatçıların Türk gruba manastırda özel mini bir konser vermesini sağlamış. Türk turist kafilesi bu konserden çok etkilenmiş.

Erivan'daki kent müzesinde Kars'taki Ani Kilisesi'nden gitme çok güzel tarihi parçalara rastladıklarını anlatan Pekin, bu müzede asılı bulunan haritalardan şöyle söz ediyor: "Müze rehberi bize eserlerden önce haritaları anlattı. Bu haritalarda büyük ve küçük Ermenistan diye iki sınır çizilmişti. Büyük Ermenistan sınırları içinde Türkiye'nin doğusundaki topraklar da vardı. Müze görevlisi bize bu toprakları anlatırken hafif gülümsüyordu, biz de çok fazla takılmadık zaten."