kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Öğrencilerin üzerine 9 el ateş ettiği tespit edilen ve hakkında "Öldürmeye teşebbüs’’, "Silahla birden fazla kişi tarafından birlikte tehdit’’, "Suç işlemeye alenen tahrik’’ ve "6136 Sayılı Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefet etmek’’ suçlamalarından 13 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası istenen Ömer Ulusoy, kendini "kahveci" olarak tanıttı.

Kaçmak için ateş ettim

Özgür ÖNDER / SABAH
Akdeniz Üniversitesi'nde öğrencilere ateş eden Ömer Ulusoy, "Seni kim çağırdı" sorusuna "Bayrak yakılıyordu. Kimsenin çağırmasına gerek yoktu" dedi..
Akdeniz Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında geçtiğimiz nisan ayında çıkan olaylarla ilgili 46 sanıklı dava görülmeye başlandı. Olaylar sırasında öğrencilerin üzerine ateş açan zülfikar dövmeli Ömer Ulusoy ifadesinde, olayda kullandığı silahın kendisine ait olduğunu, kimseyi öldürmek için ateş etmediğini, karşı grubun üzerlerine saldırması üzerine havaya ateş ettiğini belirterek, "Arkadaşlarım kaçsın diye havaya ateş ettim" dedi.

"KILIÇ GÖRÜNTÜ"
Sakal ve bıyığını kestiği görülen ve takım elbise giyen Ulusoy, mahkeme başkanının "Seni kim çağırdı" sorusuna "Olay vardı efendim. Türk bayrağı yakılıyordu. Kimsenin çağırmasına gerek yoktu'' yanıtını verdi. Düşman sahibi olduğu için taşıdığını söylediği silahı kaçmak amacıyla sıktığını savunan Ulusoy, "Zaten bu görüntülerde de var. Görüntülerde görülüyor, sıkarken kaçıyorum. Öldürme kastım olsa ölenler, yaralananlar olabilirdi. Çok kalabalıktı, nişan almaya gerek yoktu'' diye konuştu. Elinde kılıçla görüntülenen sanıklardan Mesut Göçük, Mahkeme Başkanı Deveci'nin bu yöndeki sorusuna, "Olayları duydum ve arkadaşlarım için üniversiteye gittim. Arkadaşlarım, saldırıya uğradıklarını ve sıkıştıklarını söyleyerek, yardım istemişlerdi. Elimdeki imitasyon kılıcı, görüntü olsun diye aldım. Kılıç hediyelik bir eşya. Kimseyi tehdit etmedim, yaralamadım'' yanıtını verdi. Mahkeme Başkanı, "Öyle görüntü mü olur. Ne işin var kılıçla'' diyerek tepki gösterdi.

15 TAHLİYE
Olaylarda kurusıkı tabancayla ateş açtığı görüntülenen Tahir Kara (19) da üniversiteye hazırlandığını, olay günü yerleşkeye gezmeye gittiğini, taşlı sopalı grupların saldırısının ortasında kaldığını öne sürerek, kurusıkı tabancayla korkutmak amacıyla ateş açtığını iddia etti. Taş attığı belirlenen Ahmet Çuhadar (41) da Mahkeme Başkanı Deveci'nin "Yaşın geçmiş. Ne işin var üniversitede'' sorusuna, üniversitede çalışan bir arkadaşını bulmak için yerleşkeye gittiğini, bir anda kendisini olayların içinde bulduğunu ve kendisine taş atıldığını öne sürdü. Duruşmada tutuklu 22 sanıktan 15'i tahliye edilirken, Ömer Ulusoy, Tahir Kara, İsmail Ahmet Turgut, Çağrı Bulut, Münir Aktan, Ahmet Bekmez, Muzaffer Çelebi'nin tutukluluk halinin devamına karar verildi.
Haberin fotoğrafları