kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
NAZLI ILICAK

Suçlu mu... Suçsuz mu?

Bakış zaviyenize göre, insanları, "suçlu" veya "suçsuz" görebilirsiniz. ATO Başkanı Sinan Aygün örneğini vermek isterim. Diyebilirsiniz ki: "Kapısı şifreyle açılan arka odadaki tuvalete, şofbenin arkasına, Glock marka sil â hı, bir gün birileri kullansın diye Aygün sakladı. Tesisatçı tesadüfen bulunca, mecburen durumu polise intikal ettirdi."
Veyahut diyebilirsiniz ki: "Aygün'ü suçlamak için, birileri şifreli odaya sızıp, bir sil â h yerleştirdi. Böylece Ergenekon'la arada şiddet bağı kurmayı amaçladılar. Zaten şifreli kapı da bir süredir bozuktu."
Gene diyebilirsiniz ki: "Kasasında 2.5 milyon Euro çıkmış. Sakın bu para, birtakım organizasyonlarda kullanılacağı için özel olarak muhafaza ediliyor olmasın?"
Bunun karşı tezi de var: "Aygün, Rüzg â rlı'daki işyerlerini sattı. Bu, onun parası." Sorabilirsiniz: "Peki bir iki yıl önce satmış, niçin hala kasada saklıyor?" Ve şu cevabı alabilirsiniz: "İşadamıdır; belki, vergisini ödemek istemedi. Resmi mercilerden parayı kaçırdı... Belki bankalara itimadı yok." Sinan Aygün'den hem şüphelenmek mümkün, hem de, olaylarla onu ilgisiz göstermek.
Dedim ya, herkes, her şeyi kendi zaviyesinden yorumlayabilir.