kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber Turu

Basın kartlı ilk fahri başkonsolos
Her yıl Avrasya Ekonomik Zirvesi ile dünyanın önemli devlet ve işadamlarını Türkiye'de bir araya getiren Marmara Grubu Vakfı'nın Başkanı Akkan Suver, Karadağ Cumhuriyeti'nin Türkiye Başkonsolosu olarak atandı. Türkiye'de Büyükelçiliği olmayan Karadağ'ın ülkemizdeki ilk ve tek diplomatik temsilcisi olan Akkan, "Sürekli basın kartı hamili bir gazetecinin ilk defa fahri başkonsolosluk unvanını elde etmesi mesleğimiz için ayrı bir duygusallık taşıyor" dedi. 2006'da Sırbistan'dan ayrılıp bağımsızlığını ilan eden Karadağ ile Türkiye arasında serbest ticaret anlaşması bulunuyor.

AK Parti organ toplayacak
Organ bağışıyla ilgili vatandaşları teşvik etmek için AK Parti büyük bir kampanya düzenlemeye hazırlanıyor. Kampanya kapsamında AK Parti üyesi bir milyon kadının bağışta bulunması hedefleniyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Şahin, organ bağışının önem taşıdığını, bu konuda öncü olmak için bir kampanya düzenlemeyi planladıklarını açıkladı. Şahin, Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın da desteğini alarak kampanyayı hazırlayacaklarını bildirdi. Şahin, AK Parti Kadın Kolları tarafından düzenlenecek organizasyonda ilk bağışların da kendilerinden geleceğini, kadın kollarının 1.2 milyon üyesi bulunduğunu belirterek, "AK Partili 1 milyon kadının bağışta bulunmasını planlıyoruz" dedi.

Papa, Fener Rum Patriği ile görüştü
Roma Katolik Kilisesi'nin lideri Papa 16. Benedict, dün Vatikan'da Fener Rum Patriği Bartholomeos'la görüştü. 16. Benedict, "Ekümenik Konstantinopolis Patriği" olarak nitelediği Bartholomeos'u kabulü sırasında yaptığı konuşmada Katolik ve Ortodoks kiliseleri arasındaki ilişkilere de değinerek, "Rabbin buyruklarına itaat konusunda tam bir birlik içinde olma umudumuzda artış var" dedi. İki dini lider arasındaki görüşme, Hıristiyanlığın şekillenmesinde kilit rol oynayan, "Tarsuslu Pavlus" olarak da bilinen Aziz Paul'ün doğumunun ikinci bin yılını kutlamak amacıyla Vatikan tarafından düzenlenen etkinlikler çerçevesinde yapıldı.