kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
MAHMUT ÖVÜR

DSP'de 'Sinan Aygün' kavgası!

İlginçtir, parti içi iktidar mücadelesine bir tepki olarak kurulan DSP içinde şimdilerde ciddi bir parti içi mücadele yaşanıyor. Bu mücadelenin bir yanında Rahşan Ecevit, öteki yanında ise DSP Genel Başkanı Zeki Sezer var...
Ve ipler koptu kopacak durumda.
Son günlerde kamuoyuna yansıyan Oran'da buluşma, Rahşan Ecevit'in parti teşkilatlarına gönderdiği açıklama ve genel başkan Zeki Sezer'in istifa edip etmemesi meselesi aslında mücadelenin sadece görünen yüzü.
Oysa bu iktidar savaşının biraz gerilere uzanan çok farklı bir yüzü daha var.
İşte DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ve arkadaşlarını direnmeye iten asıl neden de bu. Şimdi buraya bir nokta koyup DSP içinde nasıl bir ayrışma yaşandığına daha yakından bakalım.
DSP içinde iki çizgi giderek netleşiyor. Bu çizgiler son olarak yerel seçimler konusundaki tutumları nedeniyle karşı karşıya geldi. DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ve Masum Türker yerel seçimlere girilmesini savunurken, Rahşan Ecevit'in desteğini alan Emrehan Halıcı ve Tayfun İçli' nin de aralarında bulunduğu grup gerektiğinde "AKP'ye karşı seçimlere girilmemeli" tezini ileri sürüyor.
Ama ipleri kopma noktasına getiren asıl sorun Rahşan Ecevit'in formüle ettiği "sağa açılma" politikası gereği partinin başına merkez sağdan bir ismin getirilmek istenmesi. Kulislerde Rahşan Ecevit'in kafasında kimleri düşündüğü de konuşuluyor. En güçlü adaylardan biri son Ergenekon operasyonu nedeniyle gözaltına alınan ATO Başkanı Sinan Aygün ve eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan ...
Özellikle Sinan Aygün adının parti içinde ciddi bir gerginliğe neden olduğu konuşulanlar arasında.
Bir DSP'li bu isimleri saydıktan sonra şöyle diyor: " Bu isimlerin demokratik solla ne ilgisi var. O zaman DSP, DSP olmaktan çıkmaz mı? Bütün DSP teşkilatları aynı şeyi düşünüyor. Biz yerel seçimlerle yolumuza devam edeceğiz."