kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Tolon ve Eruygur'a tutuklama talebi

Yeni Haber
''Ergenekon Soruşturması'' çerçevesinde adliyeye sevk edilen Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur ile emekli Orgeneral Hurşit Tolon, tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirilen Tolon ve Eruygur, savcılıktaki işlemlerinin ardından tutuklanmaları istemiyle mahkemeye gönderildi. Eruygur'un, gözaltı süresi dolduğu için savcılık sorgusunun tamamlanamadığı öğrenildi.




Sabah saatlerinde tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilen emekli Tümamiral İlker Güven, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay, Osman Gürbüz ve Durmuş Ali Özoğlu, Kemal Aydın ve kardeşi Neriman Aydın'ın buradaki işlemleri ise devam ediyor.

Son operasyonda gözaltına alınarak tutuklanan ATO Başkanı Sinan Aygün, emekli Albay Hasan Atilla Uğur, İbrahim Özcan, Birol Başaran ve Barbaros Hayrettin Altıntaş'ın Metris Cezaevi'ne konulduğu öğrenildi.

*"AYGÜN'E ÖRGÜT ÜYELİĞİ TUTUKLAMASI" HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

*"ATO'DAKİ GLOCK SİLAH IRAK'TAN MI?"HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

*"ERGENEKON'DA DİNK SUİKASTI İZİ" HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ


TUTUKLU SAYISI 53'E YÜKSELDİ

Soruşturma çerçevesinde son olarak gözaltına alınan 21 kişiden 3 Temmuz perşembe günü Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine çıkartılan 6 kişiden Barbaros Hayrettin Altıntaş tutuklanmış; Halka ve Olaylara Tercüman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ufuk Büyükçelebi, İşçi Partisi Öncü Gençlik Genel Başkan Yardımcısı Tunç Akkoç, Siyami Yalçın, Muhammet Murat Avar ve Hamza Demir mahkemeden salıverilmişti.

*"'GENELKURMAY VE ALBAYIN ANLAMI NEDİR' DİYE SORULDU" HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ


Bu kişiler dışında dün adliyeye getirilen ATO Başkanı Sinan Aygün, emekli Albay Hasan Atilla Uğur, İbrahim Özcan ve Birol Başaran tutuklanmış; Prof Dr. Ercüment Ovalı ise kefaletle serbest bırakılmıştı.

Sürdürülen soruşturma kapsamında, daha önce de emekli Tuğgeneral Veli Küçük ve İP Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de bulunduğu 48 kişi daha tutuklanmıştı.''Ergenekon soruşturması''nda, son operasyonda gözaltına alınan 5 kişinin de tutuklanmasıyla cezaevinde bulunanların sayısı 53 yükseldi.


AJANSLAR